Ukradene četiri stolice iz bašte brčanskog kafića

Nesvakidašnja krađa noćas u Distriktu – iz kafića u ulici Bosne Srebrene nepoznato lice otuđilo je četiri stolice i podmetače za iste. Više u izvještaju Policije Brčko distrikta:

Tokom izvještajnog perioda, Policija je zaprimila jednu prijavu o počinjenju krivičnog djela i to: dana 23. 02. 2018. godine oko 13:00 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je nepoznati izvršilac ili više njih, iz zatvorene ljetne bašte ugostiteljskog objekta u ulici Bosne srebrene, otuđio četiri stolice.

- Reklama -

Na mjesto događaja izašli policijski službenici koji su uviđajnim radnjama konstatovali da je nepoznato lice tokom noći 22/23.02.2018. godine iz unutrašnjost ljetne bašte otuđilo navedene stolice i podmetače za iste. S obzirom da postoje osnovi sumnje da se radi o krivičnom djelu „Krađa“ iz člana 280 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, priopadnici policije preduzimaju radnje na pronalasku izvršioca i otuđenih predmeta.

Pripadnici Policije su, takođe, u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je konstatovana materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset osam vozača i vozila gdje je kod četrnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u trinaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u jednom slučaju utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime