spot_img
spot_img

Uklonjeni kontejneri za odlaganje odjeće i obuće

spot_img
spot_img

JP Komunalno Brčko nedavno je obavjestilo građane Brčko distrikta da su uklonjeni kontejneri za odlaganje odjeće i obuće sa lokacija ispred Doma zdravlja, na Trgu Pravde kod Gimnazije i u ulici Uzunovića u blizini pružnog prelaza prema Bijeljinskoj cesti.

Jedan kontejner i dalje se nalazi u gradskom parku, u blizini objekta JP Komunalno, te se građani i dalje mogu putem zahtjeva obratiti ovom javnom preduzeću za dodjelu odloženih predmeta.

Podsjećamo, kontejneri za odlaganje odjeće i obuće postavljeni su na nekoliko lokacija krajem 2014. godine i naišli su na široko odobravanje kod građana. Iako je bilo i loših iskustava, Komunalno je nekoliko puta javno pohvalilo građane zbog savjesnosti prilikom odlaganja odjeće i obuće koja im više nije potrebna, kako bi ona bila poklonjena socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Ipak, u ovom javnom preduzeću potvrđeno nam je da je interesovanje građana u međuvremenu opalo. Ne onih koji odjeću i obuću ostavljaju, već onih kojima je ista potrebna.

“Kontejneri za prikupljanje odjeće sa lokacija Dom zdravlja, krug bivše kasarne i Bijeljinska cesta su uklonjeni po nalogu rukovodstva za preispitivanje Sistema upravljanja okolinom u JP “Komunalno Brčko”, prvenstveno iz razloga smanjenog interesovanja korisnika korištene odjeće i obuće, te gomilanja istih u skladištima preduzeća. Napominjemo da je još uvijek omogućeno građanima da na lokaciji kod gradskog parka vrše odlaganje korištene odjeće i obuće u namjenski izrađeni kontejner.”, rekao je za portal nula49.com Suad Burić, PR službenik ovog preduzeća.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img