spot_img
spot_img

Укинут полицијски час у Брчком, угоститељи могу радити до 23 часа, дозвољена музика уживо

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Данас је одржана 99. сједница Кризног штаба Брчко дистрикта на којој су анализирани статистички подаци који се тичу кретања пандемије на подручју Дистрикта Брчко.

Саопштио је ово данас градоначелник Брчко дистрикта и командант Кризног штаба Есед Кадрић. Он је представио и охрабрујуће статистичке податке.

Наиме, тренутно је у брчанској Болници смјештено 18 пацијената који су на болничком третману. Број прегледаних у тријажној и ковид амбуланти мањи је од 50 соба за 24 сата. Данас је у Брчком заражено 5 особа. До сада је вакцинисано 3.958 грађана Брчко дистрикта из различитих категорија.

За вакцинацију се до сада пријавило 10.000 грађана Брчко дистрикта. Број ревакцинисаних је за сада 1.085.

“На темељу свега овога, Кризни штаб је разматрао ову, за сада веома повољну, епидемиолошку ситуацију и статистичке податке, стога смо се одлучили донијети одређене мјере, односно наредбе Кризног штаба које иду у смјеру додатне релаксације или попуштања до сада важећих мјера”, рекао је Кадрић.

“Тако да смо донијели одлуку да се укида забрана кретања на подручју Брчко дистрикта, односно полицијски час. Затим, омогућили смо продужетак рада угоститељских објеката до 23 часа. Затим, дозвољавају се организована окупљања са музиком уживо, ди-џејевима и слично, уз поштивање мјера током окупљања. Дозвољавају се и рекреативне активности, када се обављају у затвореном простору до 23 часа. Дозвољава се и присуство гледалаца на трибинама приликом одржавања спортских сусрета на отвореном, уз поштивање препорученог физичког размака од 1,5 метар међу посјетиоцима, односно једна особа на 2,5 метра квадратна”, саопштио је Кадрић.

Градоначелник је напоменуо и да се и даље налаже обавезно ношење заштитне маске у затвореним просторима.

Такође, донијета је наредба да се поново ставе у функцију све подручне амбуланте ЈЗУ, како би грађани Дистрикта имали лакши приступ здравственим установама.

Задужује се Инспекторат и Полиција Брчко дистрикта да појачају контролу поштовања мјера и наредби Штаба за заштиту и спашавање.

Кадрић је додао и да ће Штаб све вријеме пратити ситуацију, те да ће уколико буде погоршања епидемиолошке ситуације брзо реаговати са непопуларним, али нужним мјерама.

Он је још једном апеловао на све грађане Дистрикта да покажу максималну одговорност према себи и другима како се не бисмо довели у ситуацију да морамо поново пооштравати мјере.

“То би био најбољи лијек за све нас – да будемо савјесни и одговорни, како бисмо ово сада стање нормализације задржали или вјероватно никада више не дозволили себи да морамо посезати за мјерама које ограничавају кретање или било шта друго”, истакао је Кадрић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img