spot_img
spot_img

Uhapšene dvije osobe zbog napada na novinara Mirzu Derviševića

spot_img
spot_img

Policija Brčko Distrikta je sinoć uhapsila dvije osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u napadu na novinara Mirzu Derviševića, saznaju “Nezavisne novine”.

Kako saznajemo, jedna osoba se sumnjiči da je napadač na novinara portala Times.ba, dok je druga uhapšena jer nije odala identitet napadača.

Naime, jedna kamera je nekoliko minuta nakon napada snimila automobil koji se sumnjiči da je učestvovao u napadu na Derviševića, i muškarca koji priča sa osobom u automobilu koji je identifikovan i uhapšen, ali nije htio odati identitet vozača automobila, pa je zadržan u policiji.

Automobil je zaplijenjen.

“Druga osoba koja je uhapšena odgovara opisu napadača, ali policija još uvijek nema dovoljno dokaza da ga za to okrive. Sada je sve na tužilaštvu hoće li zadržati te osobe nakon 24 časa pritvora, jer ako produže pritvor, policija će u tom periodu dokazati da je on napadač, a ako ne produže pokušaće se sve zataškati”, naveo je izvor “Nezavisnih”.

Napadnuti novinar Mirza Dervišević za “Nezavisne novine”, je kazao da je zadovoljan radom policije.

“Sinoć mi je dodijeljena pratnja Jedinice specijalne jedinice policije Brčko Distrikta i osjećam se sigurnije. Nadam se da će se ubrzo otkriti počinitelji napada. Policija brzo radi na ovom djelu, i ja se ovom prilikom moram zahvaliti na njihovoj profesionalnosti i brzini”, kazao je Dervišević.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img