spot_img
spot_img

Угоститељи протестују због нових мјера: Желимо да радимо, конобари не преносе заразу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више од 250 грађана Брчког се окупило испред зграде Владе дистрикта како би исказали револт због нових мјера које су донесене у циљу спречавања ширења коронавируса.

Окупљени траже да им се омогући рад, нагласивши да конобари не преносе заразу.

Синоћ од 22 сата на подручју Брчко дистрикта на снагу су ступиле нове наредбе, а које између осталог предвиђају полицијски сат, забрану рада угоститељских објеката, школа, фитнесс центара, теретана и јавног пријевоза.

Изреволтирани због рестриктивног потеза надлежних, више од 250 Брчака окупило се јутрос испред зграде Владе дистрикта. Међу њима су и запослени у споменутим дјелатностима које не могу радити, а како су поручили, желе да им се обрати неко од надлежних.

“Два пута тражимо обраћање некога из владе, а досад нико није изашао јер они протестују због тога што су им смањене плаће. А ми је нећемо добити никако. Људи се овдје жале, почет ће правити проблеме. Ако то ураде ко ће их зауставити?”, поручила је једна од учесница протеста.

Учесници протеста наводе да преносници заразе коронавирусом нису конобари јер се, како тврде, придржавају свих хигијенско-епидемиолошких мјера. Жаришта су, како су нагласили, у тржним центрима и хипермаркетима.

“Овдје је минимално 250 људи који чекају промјену, али нико ништа не јавља. Ми се сада боримо за наша права као грађани. Конобари не преносе заразу, али ми смо сада овдје у таквој могућности. Радимо за минималац који не добијамо на вријеме”, истакнула је иста учесница протеста.

Брчко дистрикт из дана у дан биљежи све већи број заражених коронавирусом, а из Кризног штаба су прошле седмице упозорили да је тамошњи здравствени систем пред сломом.

Сви болнички капацитети су попуњени, а нове мјере, према ријечима надлежних, су изнуђене неодговорним понашањем људи.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img