spot_img
spot_img

Угоститељи незадовољни најновијом одлуком о скраћивању радног времена

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење угоститеља Брчко дистрикта изразило је своје незадовољство Одлуком Кризног штаба којом им је од протеклог петка радно вријеме ограничено до 22:00 часа.

Тиме им се, поручују из Удружења, нарушава пословање, те се додатно доводи у питање егзистенција угоститеља у Дистрикту.

Предсједник Удружења, Един Бећировић, истиче како сматра да се овом одлуком неће побољшати епидемиолошка слика у Дистрикту.

“Кафићи су радили и у петом и шестом мјесецу, немамо податак да смо ми извор заразе. Ни један радник у угоститељству до сада није био заражен коронавирусом. Смањење радног времена само додатно погоршава комплетно угоститељство. Нећемо моћи опстати”, рекао је Бећировић.

Додао је како би ова одлука могла утицати и на погоршавање ситуације, из разлога што се људи, тражећи алтернативу кафићима, све више окупљају на приватним посједима, гдје се не поштују прописане мјере, док се ситуација у локалима, поштивањем епидемиолошких мјера, може донекле контролисати.

Поједини угоститељи су се сами одлучили на нове кораке по питању мјера, попут мјерења температуре гостију на улазу, ограничавање броја гостију и организовања дистанце, истичући како не бјеже од мјера, те како ће их настојати и даље проводити.

И Симбад Ахметовић, власник једног угоститељског објекта у Брчком, истиче како се ова одлука негативно одразила на већ ослабљено пословање угоститеља.

“Отказали смо музику договорену за петак и суботу, отказали смо све ове наредне викенде. Број гостију је јако смањен у свим локалима. Доста људи неће да изађу у град јер је радно вријеме до 22:00 сата и не виде простор за провод”, казао је Ахметовић.

Угоститељи су и овом приликом апеловали на власт да уприличе састанак и донесу нове мјере које ће угоститељима помоћи при опастанку пословања. Уколико се то не догоди, поручују како ће бити приморани организовати протесте, а постоји могућност и да ће доћи до затварања угоститељских објеката.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img