Ugledni embriolog dr Mirza Ibrišimović održaće značajno predavanje u Brčkom

- Reklama -

“Prevencija i liječenje neplodnosti” s akcentom na muški sterilitet, tema je stručnog predavanja koje će u Brčkom (ponedeljak, 28. oktobra 2019.) sa početkom od 18:00 u konferencijskoj Sali Omladinskog centra održati ugledni embriolog i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u Sarajevu, dr sci. Mirza Ibrišimović.

Predavanje organizuje Udruženje žena “Rahićka čaršija”, a Ibrišimović kaže da mu je čast što će o globalnom problemu neplodnosti govoriti upravo u svom rodnom gradu.

- Reklama -

“Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije muški sterilitet je ogroman problem u svijetu a praksa je pokazala da je muška neplodnost uzrok u oko 70 odsto slučaja neplodnosti. U BiH šira javnost nije upoznata dovoljno sa ovom temom, odnosno, to je još uvijek tabu tema kod nas, pa je teže muškarcima da govore o tome i da se nekome obrate za pomoć. Iz tog razloga je veoma važno da se radi na prevenciji neplodnosti a prvi korak jeste upravo edukacija, posebno mladih ljudi, o ovom problemu.

To je bio inicijalni pokretač ove ideje a o predavanju prevencije neplodnosti, takođe ćemo predočiti sve ono što je dostupno iz oblasti reproduktivne medicine i načina liječenja neplodnosti. Pozvani su svi koji ili imaju problem bilo koje vrste steriliteta ili znaju nekoga ko ima takav problem. Naročito su dobrodošli mladi ljudi, studenti, kod kojih je nastupio reproduktivni period, odnosno momenat na koji treba obratiti pažnju i preventivno djelovati, kako bi zaštitili svoju plodnost i postali roditelji kada požele”, naglasio je Ibrišimović.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime