spot_img
spot_img

УГ “Демос” Брчко: Заштитити основна радничка права

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У склопу пројектних активности „Стоп незаконитом запошљавању“ брчанског удружења грађана „Демос“, јуче је одржана трећа улична акција на Тргу младих у Брчком.

Нагласак је на запосленим у јавној управи и јавним предузећима по уговорима о дјелу, односно привременим и повременим пословима.

Према ријечима представника удружења у 2022. години 290 лица је запослено путем ове врсте уговора, а у поређењу са претходним годинама осјетан је пад. Како наводе, кроз разговоре са парламентарним политичким субјектима у Брчком из позиције и опозиције добили су подршку у даљњим активностима.

“Сматрамо да би овим пројектом направили социјални баланс у друштву и вратили би повјерење грађана у Институције Брчко дистрикта БиХ”, додао је Божидар Јовић, координатор пројекта “Стоп незаконитом запошљавању у јавном сектору”.

Укупно ће се одржати четири уличне акције, а у септембру ће одржати јавну трибину гдје ће представити детаљније информације у вези самог пројекта и презентовати анализе о броју запослених у јавном сектору по уговорима о привременим и повременим пословима.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img