spot_img
spot_img

УГ Демос Брчко: Преиспитати одлуку, дозволити “Тројку из блока”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом забране јавног окупљања које је Полиција Брчко дистрикта БиХ изрекла рјешењем упућеном Конзервативном клубу Брчко, а у вези организације спортске манифестације хуманитарног карактера „Тројка из блока“, изражавамо забринутост због тендециозних разлога забране наведених у образложењу рјешења и апелујемо да се иста преиспитају у најкраћем року.

Као редовни посјетиоци ове и осталих манифестације у претходним годинама на Тргу младих у Брчко дистрикту, можемо да посвједочимо озбиљношћу, преданошћу и професионализмом организовања манифестације „Тројка из блока“ у којој сваке године учествују и присуствују десетине грађана свих националности, од најмлађих до најстаријих.

Забране мирног окупљања грађана су директан удар на темеље демократије успостављене у Брчко дистрикту БиХ, слободу говора и изражавања, а посебно ако се има у виду да у конкретном случају није у питању протесни скуп, него спортска манифестација хуманитарног карактера.

Као организација која се активно бави унапријеђењем демократских процеса у Брчком и БиХ, људским и другим правима, корупцијом у јавном сектору и сличним темама, дајемо пуну подршку Конзервативном клубу Брчко у реализацији манифестације „Тројка из блока“ и позивамо све остале невладине организације из Брчко дистрикта БиХ да им пруже подршку.

Овдје је у питању Принцип који треба и мора ујединити све невладине организације јер данас је забрану окупљања добио Конзервативни клуб, а сутра ће било ко од нас.

Уколико Полиција БД сматра да нема капацитете за обезбијеђивање скупа око 250 људи од којих је барем 1/3 дјеце и младих школског узраста, онда сматрамо да би шеф надлежног сектора требао поднијети оставку на функцију и препустити сектор некоме ко зна да ради тај посао. Искрено се надамо и вјерујемо да ће манифестација бити одржана, а колегијум Полиције БД поново размотрити овај случај и промијенити своју, у најмању руку, дискутабилану одлуку.

Предсједник УГ „Демос“ Брчко дистрикт БиХ,
Божидар Јовић

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img