Udruženje za zaštitu potrošača Brčko: Ne plaćajte račune za struju!

Šukrija Dupčanin, predsjednik Udruženja potrošača Brčko distrikta pozvao je danas građane da ne plaćaju usluge potrošnje električne energije za mjesec mart.

Dupčanin je istakao da je ovo Udruženje u protekloj sedmici primilo veći broj žalbi u kojima potrošači izražavaju svoje nezadovoljstvo računima za mart mjesec 2020. godine.

“Mi smo nakon toga pokušali izvršiti provjeru kod nadležnih u JP Komunalno Brčko, međutim u dva navrata su nam saopštili da osoba ovlaštena za davanje informacija ne radi”, rekao je Dupčanin.

“Provjerili smo odeđeni broja računa, i zaista podaci sa brojila ne odgovaraju obračunu potrošnje energije”, dodao je.

“Zato smo odlučili da pozovemo potrošače da ove račune za električnu energiju za mart mjesec ne plate i da ulože prigovor isporučiocu usluga, kako bi dobili pravnu zaštitu. Ukoliko potrošači nemaju mogućnost da ulože prigovor, pozivamo ih da se obrate nama, a mi ćemo uložiti prigovore. Naše usluge su besplatne”, dodaju iz Udruženja za zaštitu potrošača.

Dupčanin je dodao i da Udruženje radi sve u svojoj moći da bude na usluzi građanima, te da oni mogu ukazivati i vršiti pritisak, ali nemaju ovlaštenja za bilo kakve represivne mjere.

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime