Udruženje potrošača Brčko: Mliječni proizvodi pred istek roka

Predstavnici Udruženja za zaštitu potrošača Brčko distrikta, danas su uputili apel građanima, da prilikom kupovine mliječnih proizvoda obrate pažnju na rok trajanja.

Svakodnevnim praćenjem i obilaskom tržnih centara, volonteri Udruženja za zaštitu potrošača u Brčkom, posebnu pažnju obraćaju na izloženost i rokove mliječnih proizvoda.

- Reklama -

„Naši volonteri su primjetili, naročito kod mliječnih proizvoda da su izloženi oni koji su pred istek roka“, rekao je predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača u Brčkom, Šukrija Dupčanin.

Dupčanin, je istakao danas da građani Distrikta posebno obrate pažnju na deklaracije kada je kupovina ovih proizvoda u pitanju.

Pitali smo i naše sugrađane, obraćaju li pažnju na deklaracije i rok trajanja proizvoda koje kupuju i rekli su nam da pretežno ne obraćaju pažnju na rok trajanja.

Dupčanin je, takođe, upozorio sve građane Distrikta, da pred početak grejne sezone koja je pred nama, obrate pažnju kod koga kupuju ogrev.

„Pred početak grejne sezone, drva i ugalj ne bi trebalo kupovati kod neregistrovanih proizvođača, jer u tom slučaju potrošači nemaju prava na reklamaciju, kada je količina kupljenog ogreva u pitanju“, pojasnio je Dupčanin.

Iz Udruženja za zaštitu potrošača Brčko distrikta, kažu da sarađuju sa ostalim udruženjima u regionu, kako bi na takav način što kvalitetnije zastupali interese potrošača.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime