Ubjedljiva pobjeda Lavica na startu prvoligaške sezone

Utakmicom između KK Lavovi iz Brčkog i ŽKK Kozara iz Gradiške započela je nova sezone Prve ženske lige Republike Srpske (1. ŽLRS) u seniorskoj konkurenciji.

Premijerna utakmica za košarkašice brčanskog kluba u prvoligaškom društvu donijela im je gostovanje jedne od najiskusnijih ekipa u 1. ŽLRS. Sa druge strane ekipa Lavova sastavljena je uglavnom od košarkašica koje su prve košarkaške korake napravile u omladinskim selekcijama ovog kluba i sa prosjekom godina od 15,07 svakako su najmlađa seniorska ekipa u prvoligaškom društvu.

- Reklama -

Međutim, na terenu je viđena sasvim drugačija priča. Mlade brčanske košarkašice su protiv ekipe Kozare odigrale utakmicu kao da u svojim nogama imaju pregršt prvoligaškog iskustva. Nisu dozvolile ni da ih početno minimalno vodstvo Kozare sputa u namjeri da prikažu sav svoj raskošan talenat i kvalitet i otklone čak i minimalne sumnje ako su kod nekoga postojale da ih čeka svijetla košarkaška budućnost.

Vrlo brzo su Lavice prije svega zahvaljujući dalekometnim šutevima Tamare Šarenac i domainacijom pod oba koša Amile Smajić došle do rezultatskog preokreta i dvocifrene rezultatske prednosti već početkom druge četvrtine. Nakon toga sve je išlo u jednom pravcu i bilo je samo pitanje sa kolikom rezultatskom prednošću će utakmica da se završi.

Predvođene petnaestogodišnjom Milicom Đokić, kapitenom i reprezentativkom Srbije, koja je sa 20 postignutih poena, 10 uhvaćenih lopti, 6 asistenicja i 4 pogođene trojke iz sedam pokušaja, i na ovoj utakmici dokazala da je zaista jedna od najtalentovanijih i najperspektivnijih košarkašica u svom uzrastu ne samo u Bosni i Hercegovini nego i mnogo, mnogo šire, košarkašice Lavova su iz minuta u minut uvećavale rezultatsku prednost za konačnih plus 26 poena razlike!

Na kraju LAVOVI – KOZARA 61:35 po četvrtinama (13:11, 21:9, 12:9, 15:6).

U premijernoj utakmici na prvoligaškoj sceni i istorijskoj pobjedni za Lavove trener Aleksandar Bližnjaković računao je na sledeće košarkašice: Milica Đokić 20, Amila Smajić 10, Tamara Šarenac 9, Jelena Lazarević 6, Katarina Mihajlović 6, Marjana Todorović 4, Adna Okić 2, Sara Đokić 2, Ana Đokić 2, Ksenia Vukić, Kristina Stupar i Marija Starčević.

U drugom kolu, koje je na rasporedu narednog vikenda košarkašice Lavova u Brčkom dočekuju ekipu ŽKK Mladost iz Prijedora.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime