U toku pripreme za čišćenje “Interpleta”

U nastojanju da se osposobe kapaciteti Brčko distrikta za privrednu aktivnost, Skupština je na prijedlog Vlade i gradonačelnika Brčko distrikta izdvojila million KM za čišćenje i uređenje lokacije i objekta Interpleta, bivšeg giganta tekstilne industrije, izjavio je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Riječ je o 10 hiljada kvadrata poslovnog prostora, a kada bude urađen, u skladu sa odgovarajućim zakonskim procedurama, staviće se na raspolaganje privrednim subjektima, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta.

- Reklama -

“Mi još uvijek čekamo zapisnike sa Skupštine u vezi sa usvajanjem budžeta, a kada dobijemo te dokumente onda ćemo, u skladu sa zakonom, pokrenuti i procedure kako bi se izabrao ponuđać koji će izvršiti radove na uređenju prostora Interpleta”, dodao je Milić.

Značajan dio sredstava, tačnije oko 300 hiljada KM, izdvojeno je i za čiščenje lokacije bivše fabrike obuće “ Izbor”.

“To je vrlo atraktivna lokacija i mislimo da ćemo uklanjanjem ruševina na toj lokaciji i taj prostor učiniti atraktivnim za potencijalne investitore i sigurni smo da će i ta aktivnost dati pozitivan rezultat”, naglasio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime