spot_img
spot_img

У току хуманитарна акција “У сусрет Божићу”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Добротворна организација Епархије зворничко тузланске “Тројеручица” и Светосавска омладинска заједница Брчко покренули су хуманитарну акцију “У сусрет Божићу” за помоћ материјално угроженим породицама.

У акцији се прикупљају школске торбе и школски прибор, храна, кућне потрепштине као и новчани прилози за куповину пакета и печеница за Божић.

Огњен Окиљ, члан Управног Одбора Светосавске омладинске заједнице Брчко каже да је акција подијељена у двије цјелине.

“У првом дијелу сакупљамо школске торбе и прибор и то је већ при крају. До краја седмице ћемо реализовати ову акцију у којој ћемо уручити школски прибор за ученике у Трећој основној школи у Грбавици. Нашли смо 20 угрожених ђака који се, према ономе што смо добили од наставног особља и наших парохијана, налазе у стању социјалне потребе”, појаснио је Окиљ.

Други дио акције односи се на прикупљање хране, кућних потрепштина и новца за пакете и куповину печеница за Божић за оне породице које то нису у стању обезбиједити.

“Молимо све грађане који желе да се укључе у ову акцију да своје прилоге доставе најкасније до нове године јер пакете и печенице намјеравамо дијелити петог јануара 2020. године на Туциндан – два дана пред Божић како би онима којима је помоћ намијењена имали могућност Божић дочекати уз празничну трпезу”, појаснио је Окиљ.

Своје донације грађани могу доставити у просторијама које се налазе при Храму Свете Петке у Грчици или на жиро рачун који се налази на плакату или на фејсбук страници Светосавске омладинске заједнице .

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img