U toku humanitarna akcija “U susret Božiću”

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko tuzlanske “Trojeručica” i Svetosavska omladinska zajednica Brčko pokrenuli su humanitarnu akciju “U susret Božiću” za pomoć materijalno ugroženim porodicama.

U akciji se prikupljaju školske torbe i školski pribor, hrana, kućne potrepštine kao i novčani prilozi za kupovinu paketa i pečenica za Božić.

Ognjen Okilj, član Upravnog Odbora Svetosavske omladinske zajednice Brčko kaže da je akcija podijeljena u dvije cjeline.

“U prvom dijelu sakupljamo školske torbe i pribor i to je već pri kraju. Do kraja sedmice ćemo realizovati ovu akciju u kojoj ćemo uručiti školski pribor za učenike u Trećoj osnovnoj školi u Grbavici. Našli smo 20 ugroženih đaka koji se, prema onome što smo dobili od nastavnog osoblja i naših parohijana, nalaze u stanju socijalne potrebe”, pojasnio je Okilj.

Drugi dio akcije odnosi se na prikupljanje hrane, kućnih potrepština i novca za pakete i kupovinu pečenica za Božić za one porodice koje to nisu u stanju obezbijediti.

“Molimo sve građane koji žele da se uključe u ovu akciju da svoje priloge dostave najkasnije do nove godine jer pakete i pečenice namjeravamo dijeliti petog januara 2020. godine na Tucindan – dva dana pred Božić kako bi onima kojima je pomoć namijenjena imali mogućnost Božić dočekati uz prazničnu trpezu”, pojasnio je Okilj.

Svoje donacije građani mogu dostaviti u prostorijama koje se nalaze pri Hramu Svete Petke u Grčici ili na žiro račun koji se nalazi na plakatu ili na fejsbuk stranici Svetosavske omladinske zajednice .

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime