spot_img
spot_img

У свим школама остало слободних мјеста: Средњошколаца у Брчком мање него што је планирано

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Наредне школске године у четири средње школе на подручју Брчко дистрикта први разред ће похађати знатно мањи број ученика него што је то било планирано.

Упркос увођењу занимања која захтијева тржиште рада те чак и стипендирању дефицитарних струка, интерес ученика за такве профиле није био на нивоу очекиваног.

Након завршеног аугустовског уписног рока, ниједна од четири брчанске средње школе није успјела уписати планирани број ученика јер је према евиденцији Одјела за образовање остало упражњених још око 150 мјеста.

„Ми смо у Одјељењу у наредној школској години планирали упис 880 ученика средњих школа а након спроведена два уписна рока до сад је евидентирано укупно 722 ученика. У Гимназији је остало слободних 40 мјеста, у Техничкој школи 50, Пољопривредно медицинској 60 и у Економској школи 4 мјеста“, потврдио је за Радио Брчко Славољуб Башић, шеф Пододјељења за средње образовање у Влади Брчко дистрикта.

Башић је додао и да у звањима и занимањима која ће од наредне школске године бити стипендирана нису попуњена сва мјеста а прије свега код зидара-керамичара и бравара-обрађивача.

На крају рецимо да је након спроведена два уписна рока у брчанским средњим школама остало неколико звања и занимања за које свршени основци нису показали никакав интерес односно није уписан нити један ученик а то су цвјећар-вртлар, воћар-виноградар, пекар-месар и руковалац грађевинских и претоварних машина.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img