spot_img

U šumi kod Sandića pronađen kokain

Published:

U skladu sa prethodno sačinjenim planovima, koji se odnose na suzbijanje zloupotrebe i stavljanja u promet narkotičkih sredstava, a nakon višednevnih operativno-taktičkih radnji opservacije lica za koje su postojale informacije da vrše distribuciju opojnih droga, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH su, u šumi u blizini mjesta Sandići, u zemlji na tzv. šteku pronašli opojnu drogu kokain.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i uz nadzor Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici su, tokom jučerašnjeg dana, izvršili pretres vikendice i dijela šume, za koju su postojala saznanja da su u istoj, lica sa inicijalima A.P. godine i T.F. rođen 1984. godine sa područja Brčkog, izvršila sakrivanje i zakopavanje narkotičkih materija i gdje su napravili tzv.štek.

Prilikom preduzimanja radnji, policijski službenici su na licu mjesta, u šumi (na tzv. šteku), zatekli žensku osobu A.P. rođena 1984. sa područja Brčkog.

Pretresom terena, uz korištenje službenog psa obučenog za pronalazak narkotičkih sredstava i izvršenim kopanjem, u zemlji je pronađena i iskopana staklena tegla u kojoj se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Izvršenim preliminarnim kriminalističko-tehničkim vještačenjem utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi kokain.

Lice sa inicijalima A.P. je privedena u Policiju Brčko distrikta BiH i nad njom je izvršena kriminalistička obrada, dok je za licem sa inicijalima T.F. raspisana potraga.

Protiv pomenutih lica Policija će podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

(infobrcko.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img