spot_img

U subotu Prvi međunarodni plivački maraton u Brčkom

Published:

“Prvi međunarodni plivački maraton” u BiH, koji će u Brčkom, u organizaciji Plivačkog kluba “Atos” i NVO “X Centar”, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, biti organizovan u subotu 15. jula, okupiće plivače iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Amerike, najavljeno je na konferenciji za medije.

Trka na rijeci Savi sa startom u Vučilovcu, duga devet kilometara počinje u 12.00 časova a cilj trke je na izletištu Ficibajer. Za najuspješnije obezbijeđene su nagrade i to za osvojeno prvo mjesto 600 evra, drugo mjesto 400 evra, treće mjesto 200 evra i četvrto mjesto 100 evra.

“Rijetki su gradovi u kojima se održavaju ovakve manifestacije. Ovo je prva manifestacija te vrste u Brčkom i ona je svojevrsna promocija grada i plivačkog sporta, zbog čega je njen značaj veliki. Pozivam građane Brčkog da u subotu budu na Ficibajeru, gdje nas očekuje cjelodnevno druženje, dobra zabava i dobri sportski rezultati prije svega”, istakao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

Osim plivačkog maratona na izletištu Ficibajer biće organizovan niz pratećih manifestacija, takođe od 12.00 časova, i to odbojka na pijesku, atletsko takmičenje mlađih kategorija, revijalna trka kajaka i kanua, trka plivača amatera kao i priprema ribljeg paprikaša.

“Okupili smo oko 20 udruženja u Brčkom koja će sarađivati taj dan. Želja nam je da naš grad i rijeku Savu promovišemo na najljepši način. Broj plivača ograničili smo na maksimalnih 20, zbog njihove bezbjednosti, s obzirom da ovakav događaj organizujemo prvi put”, istakao je predsjednik Plivačkog kluba “Atos” Draško Đurić koji je zahvalio Vladi Brčko distrikta BiH, gradonačelniku, udruženjima, nevladinim organizacijama i pojedincima koji su podržali organizaciju Prvog međunarodnog plivačkog maratona.

Plivački maraton podržao je i Vojislav Miljić, višestruki Ginisov rekorder i direktor “Šabačkog maratona”, koji je izrazio nadu da će i ovaj maraton, poput šabačkog, postati tradicionalan.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img