U subotu Međunarodni plivački maraton na Savi

U subotu 21. jula, drugu godinu zaredom, biće održan Međunarodni plivački maraton Brčko distrikta BiH.

Organizator maratona i ove je godine Plivački ekstremni sportski klub „Atos – Sava“ iz Brčkog , uz pokroviteljstvo Vlade Brčko distrikta , Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i predsjednika Skupštine Brčko distrikta Eseda Kadrića.

- Reklama -

U okviru maratona planirane su dvije maratonske trke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prva trka od 2 kilometra plivaće se na Ficibajeru, kružnog je karaktera i pliva se uzvodno. Glavna trka dužine 9 kilometara kreće iz Vučilovca a plivači će plivati nizvodno Savom do brčanskog izletišta Ficibajer.

“Ovom prilikom bih napomenuo da učestvuje Matija Luka Rafaj iz Hrvatske koji je i prošlogodišnji pobjednik a tu su i Rok Keri kao najbolji slovenački plivač i Tomaš Farkaš potencijalni olimpijski plivač koji dolazi iz Srbije”, kazao je Draško Đurić, direktor maratona.

Nagradni fond glavne trke od 9 kilometara je 500 € , 300 € i 200 € za prvo troje plasiranih kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji, dok je za kružnu trku od 2 kilometra nagradni fond u obje konkurencije 200 € , 150 € i 100 €.

“Pripremamo se već par mjeseci za manifestaciju i u subotu će biti vidljivo koliko smo energije uložili, uz puno odricanja, da sve bude na jednom velikom nivou. Pored plivačkih takmičenja održaće se niz sportskih događaja na Ficibajeru “, istakao je Đurić.

Međunarodni plivački maraton Brčko distrikta BiH ušao je u kalendar Global Swim Series kao i u kalendar SRB OPEN WATER CUP-a.

 

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime