U Stanovima služen parastos poginulima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

U organizaciji Udruženja Veterana Boračke organizacije Republike Srpske u Stanovima – Puraševini kod Brčkog danas je, na Spasovdan-molitvu sela, služen parastos za poginule borce i civilne žrtve rata u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos je služen u prisustvu porodica poginulih boraca, predstavnika Boračke organizacije, srpskih političkih partija i mještana ovog kraja.

Cvjetko Simić, predsjednik BORS-a u Brčkom kaže da Boračka organizacija na ovaj način čuva sjećanje na one koji su svoje živote ugradili u Republiku Srpsku.

Živan Ilić, član rukovodstva BORS-a u Brčkom porijeklom iz ovog mjesta, napominje da je ovo pomen za sve poginule i borbu koja je iznjedrila Republiku Srpsku i opstanak Srba na ovim prostorima.

Prisustvujući parastosu u Stanovima Mila Novaković, predsjednik Predsjedništva Udruženja poginulih u Brčkom je ovom prilikom istakla da je porodicama poginulih ostalo samo da dolaze na parastose.

„Vrlo malo se vodi računa o porodicama poginulih boraca, posebno o starijim roditeljima i roditeljima poginulih sinova jedinaca. O njih se oglušila i Republika Srpska i lokalna zajednica. Jedino što možemo doći ovdje da se poklonimo žrtvama i da im se na ovaj način zahvalimo“, naglasila je Novaković.

Nakon parastosa zapaljene su svijeće i položeni vijenci od strane BORS-a i drugih udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, gradonačelnika Distrikta i srpskih političkih partija u Brčkom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime