U “Prosvjeti” predstavljena nova knjiga Ognjena Tomića

U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko, sinoć je održana promocija romana “Lovac” našeg sugrađanina Ognjena Tomića.

Mladi pisac, Ognjen Tomić, rekao je da inspiraciju za svoj drugi roman koji nosi nazi “Lovac” našao u svakodnevnici ali i istorijskim paralelama kako bi saznao kako su se ljudi prije borili sa nekim stvarima, te fantastici, odnosno kako bi se borili u budućnosti.

“To je višeslojan roman koji pripovjeda o egzistencijalnim temama. Imamo svakodnevnicu, istorijski aspekt, mitologiju i na kraju fantastiku. U tom štivu pokušao sam da uhvatim određene univerzalne konture kroz čovjekovu istoriju. Prvenstveno da tražim odgovore i tu je najbitniji taj lov”, pojasnio je Tomić.

- Reklama -

Recenzent ovog romana Boško Lomović, je kazao da je Tomića upoznao kroz njegovu prvu knjigu “Apolonov jauk”. Za razliku od te zbirke priča, u kojoj, kako kaže Lomović, ni jedna riječ višak i ne jedna riječ manjak, roman “Lovac” je rastresite strukture.

“Gdje je na početku i na kraju opisana naša savremena stvarnost, s tim da je autor otišao u mitologiju kako bi objasnio borbu ljudskog zla i dobra u čovjeku koja nam se dešava stoljećima. On je to jako divno opisao. Pokušao je mitološki da objasni ovo što se dešava danas, čiji smo i mi ovdje svjedoci”, istakao je Lomović .

Dugogodišnji novinar Savo D. Teodorović je rekao da ovaj roman šalje poruke da budemo ljudi.

“I to je suština koja će privući čitaoce. Ta vječna borba između dobra i zla. Danas je ponajviše, čini mi se, aktuelna na našem prostoru, i autor nam daje mustru kako da stignemo do sebe. Jer sav taj lov ustvari jeste trka za sobom. Ponekad zaboravimo za nju, ali ako pročitate “Lovca”, sjetićete se gdje ste”, dodao je Teodorović.

Ognjen Tomić, naglasio je da je u pripremi i njegov treći roman radnog naziva “Bojkot”. Promocija romana “Lovac”, održana je u prostorijama Prosvjete, pred više od pedesetak ljudi.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime