spot_img

U proceduri izmjene i dopune Krivičnog zakona

Published:

- Advertisement -

Razmatranje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama krivičnog zakona Distrikta koji je, u proceduru, proslijedila Pravosudna komisija odnosno diskusije na ovu temu obilježile su današnji prijepodnevni rad brčanskog Parlamenta.

“Predložene izmjene i dopune idu u pravcu pooštravanja normativa i kazni s ciljem borbe protiv pranja novca, te finansiranja terorizma. Posebno značajno je, naš zakon, uskladiti sa onima u zemljama EU kad je borba protiv korupcije u pitanju pa tako u zakon uvodimo kao inkriminaciju nove pojmove – sudija porotnik i arbitar. Nadalje vršimo redefinisanje pojmova službenog lica i međunarodnog službenika”, rekao je predsjednik Pravosudne komisije, Safet Pizović.

Zasupnici su podržali nove izmjene i dopune uz zahtjeve da se neki pojmovi preciznije definišu, te da se prije drugog čitanja i usvajanja izmjena i dopuna Krivičnog zakona, upriliči debata na kojoj će svoje mišnjenje o svemu dati struka, i to prije svega advokati i notari koji se svakodnevno susreću sa odredbama ovog zakona i njegovom primjenom.

U popodnevnom radu brčanski Parlament trebao bi apsolvirati preostalih 11 tačaka dnevnog reda.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img