U planu pet novih kružnih tokova u Brčkom

Na poslednjem zasjedanju brčanskog Parlamenta Javno preduzeće “Putevi” dobilo je saglasnost za reinvestiranje više od 1, 5 miliona maraka dobiti iz perioda 2013 – 2015 godina čime treba popraviti stanje ovdašnje putne infrastrukture.

“Odmah po objavljivanju ove odluke u Službenom glasniku startovaćemo sa realizacijom koja podrazumjeva sve neophodne radnje oko priprema za izgradnju bar četiri ili pet “kružnih tokova” čime bi protok vozila u gradu bio značajno ubrzan. Takođe smo predvidjeli da se urade i podzemne garaže, ali i da kvalitetnije usluge pružamo i na parking prostorima, te saniramo devijacije na kolovozima unutar Distrikta”, rekao je direktor preduzeća, Miroslav Miškić.

- Reklama -

Inače, Parlament je Odluku o odobravanju Plana reinvestiranja prihvatio unatoč primjedbi zastupnika SBB-a Šemse Sakovića da ovakav metod nije konceptualno dobar jer, kako je rekao, “na primjer, novcem koji građani izdvajaju za “putarine” treba da raspolaže Distrikt, kao osnivač, a ne direktno bilo koje brčansko Javno preduzeće.”

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime