spot_img

U petak iftar na otvorenom u Brčkom

Published:

spot_img

Tokom mjeseca ramazana, Islamska zajednica Brčko, tradicionalno, uz vjerski dio, upriliči i onaj veoma važan edukativni, te osigura druženje vjernika na velikom iftaru.

“Četvrti  put za redom iftar na otvorenom, u parku kod Bijele džamije, predviđen je 14. dana ramazana, odnosno u petak 9. juna. Biće upriličen za oko 1.500 osoba, a kao i predhodnih godina, donator mu je istambulska opština “Ejup”. Kao fakultativni sadržaji su i sedmične tribine nakon iftara koje organizujemo po dvadeseti put za redom.

Naredne nedelje gost je Ahmet efendija Hatunić, direktor Behrambegove medrese u Tuzli. Potom u subotu, na tribini će govoriti poznati novinar i politički analitičatr Mufid Memija o dešavanjima na Bliskom istoku, a tribine će zaključiti, takođe u subotu, muftija Tuzlanski Vahid efendija Fatlović”, rekao je glavni imam medžlisa iz Distrikta, Mustafa efendija Gobeljić.

Inače, tokom ramazana uz teravih namaze i mukabele biće upriličen itikaf – molitva kada se učač zatvara 10 dana u džamiji, neprekidno učeći, kao i hafijske mukabele, i to u po tri džamije na području Distrikta.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img