spot_img
spot_img

У петак два значајна онлајн догађајау организацији “Малог принца” Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ванредне околности изазване пандемијом COVID-19 вируса увелико су успориле, отежале, а у неким случајевим потпуно зауставиле рад одгојних, образовних, спортских и умјетничких институција, организација и удружења.

Ова „нова стварност“ или „ново нормално“ како неки називају вријеме у којем тренутно живимо приморала нас је да тражимо алтернативне начине за дружења, комуникацију, изведбу и реализацију пројеката и да се, надамо се, само привремено прилагодимо новонасталим околностима. Једна од организација која се успјешно ухватила у коштац с временом и приликама је свакако Омладинска организација Мали принц, која након успјешне реализације пројекта Women in Business је одлучила да, иако у мањем обиму него ранијих година, организује Европску ноћ театра, Ноћ истраживача, те стручну онлајн конференцију под називом „Драмска едукација у вријеме пандемије“.

Сви пројекти ће бити реализовани у онлајн формату, али неће заостајати у квалитету у односу на претходне године.

Ноћ истраживача, коју организујемо по трећи пут у Брчком, има за циљ промоцију науке и истраживача, као и подизање свијести код шире јавности о утицају истраживања на свакодневни живот, што нам се у овом тренутку чини важније него икад, истакла је Весна Мијатовић, предсједница удружења Мали принц. Припремили смо занимљиве експерименте, квизове, кратке видео материјале о познатим научницима, те још мноштво узбудљивих садржаја. Програм Ноћи истраживача биће доступан на веб и Фејсбук страници Ноћ истраживача Босне и Херцеговине у петак, 27.11. те током цијеле седмице на Фејсбук страницама удружења Мали принц и Полиглота Института, који су партнери на пројекту.

Пројекат Европска ноћ театра се, већ традиционално, неколико година обиљежава и у Брчком, али је, као и већина других културних догађаја пребачена у онлајн формат.

Фокус овогодишње Ноћи театра ставили смо на потребу за промоцијом драмског одгоја, промоције драмске умјетности код дјеце и младих, као и осталих умјетничких форми. Трудили смо се да, без обзира на немогућност дружења у позоришној сали с пуним гледалиштем, на што смо навикли, ипак задржимо театарски дух и прикључимо се обиљежавању овог великог културног догађаја. С реализацијом активности смо започели у суботу, 21. новембра, а завршићемо у петак 27. новембра одржавањем стручне конференције “Драмска едукација у вријеме пандемије” у којој ће учешће узети признати театарски радници и драмски педагози из цијелог региона, истакла је Сандра Икановић Јовичић, модераторица и продуцентица пројекта.

У фокусу конференције ће бити важност умјетности и изведбених умјетности за раст и развој дјеце, позитивне праксе које се примјењују у ванредним околностима, начини на који се радило у периоду пандемије, те планови за будућност учесника конференције. Стручна конференција ће се одржати путем Zoom платформе, а сви заинтересовани ће моћи да је прате и путем Фејсбук странице Омладинске организације Мали принц, са почетком у 17:00 сати.

Учесници конференције су Тијана Кесић (Београд), Петар Лукић (Крагујевац), Рубина Сарајлић (Сплит), Јасмина Ибрахимовић (Тузла), Жељка Кичић (Тузла), Ермина Нишић (Зеница), те Сандра Икановић Јовичић (Брчко).

Одржавањем конференције ће се обиљежити и Међународни дан драмског одгоја.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img