U novembru prvi “Biznis forum” Brčko distrikta BiH

Vlada Brčko distrikta BiH organizator je prvog „Biznis foruma“, koji će u Brčkom biti održan od 8. do 10. novembra, gdje se očekuje učešće velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regiona i svijeta.

„Biznis forum“ biće organizovan u pet panela i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

- Reklama -

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon sastanka Organizacionog odbora „Biznis foruma“ da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regiona, učešće uzeti i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

„To su optimistične najave, a vjerujem da ćemo do dana održavanja dobiti potvrdu o učešću i drugih aktera. Opredijelili smo se da na ovaj način podstaknemo dijalog i prezentujemo mogućnosti distrikta za ukupan poslovni razvoj“, rekao je Milić.

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević istakao je da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja distrikta Brčko“. Bulčević je najavio da će na ovom događaju u novembru biti prezentovani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz prisustvo mnogobrojnih investitora.

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić izrazio je zadovoljstvo što je ova visokoobrazovna institucija uzela učešće u organizaciji ovako važnog događaja, za koji se, kako je naveo, nada da će postati tradicionalan.

„Teme kojima ćemo se baviti su veoma značajne za dalji razvoj Brčko distrikta BiH i njegove građane. Vjerujem da ćemo prenijeti dobru poruku i da će ovaj forum izroditi značajne projekte i ideje“, zaključio je Lalić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime