spot_img

У кући “исцјелитељке” Низаме пронашли 1,1 милион КМ

Published:

Можете претпоставити у каквом су чуду били истражиоци када им је пријављено да је у брчанском мјесту Церик, из куће Низаме ал Раисе, познате као и “исцјелитељка Кураном”, украдено више од – два милиона марака!

Ако су и посумњали да неко иза властита четири зида може крити толику суму, дио скептицизма им је, вјероватно, убрзо спласнуо.

“Крађу је пријавила Низамина кћерка. Полицајци су убрзо отишли на мјесто догађаја те увиђајем утврдили да у односу на два милиона марака, колико је по пријави украдено, недостаје заправо 890.000 КМ”, открива извор “Независних”.

Простом рачуницом закључује се да је полиција установила да је у кући и даље више од 1,1 милион марака, а шта се десило с остатком, још се истражује.

Халид Емкић, шеф Оперативно-комуникацијског центра у Полицији Брчко дистрикта, рекао је да је у току истрага, након што се полицији обратила једна Брчанка и пријавила да је непознато лице, или више њих, провалило у кућу њене мајке, у мјесту Церик.

“Извршен је увиђај и о догађају је обавијештен тужилац”, рекао је Емкић за “Независне”, док нам је из Тужилаштва Брчко дистрикта потврђено да у сарадњи с брчанском полицијом настављају истрагу.

Како сазнајемо, чим је случај пријављен брчанској полицији, на мјесто догађаја изашли су полицајци те утврдили да је провала у кућу највјероватније изведена између 1. априла и тренутка пријаве.

Мада постоји тврдња да је из куће, осим пара, украдено и злато, накит је у кући пронађен. Откуд јој толика имовина, од Низаме нисмо успјели сазнати, јер су наши покушаји да с њом ступимо у контакт остали безуспјешни.

Њена биографија је и више него занимљива – судећи по оном шта се наводи, лијечи бројна обољења, али је спремна и да се у коштац ухвати са другим проблемима који људе могу задесити.

“Низама Алл Раисса, краљица алтернативне медицине” је, између осталог, и “биоенергичар, исцјелитељ црне магије, видовњак, парапсихолог”.На интернету постоји и тврдња да она успјешно лијечи шећерну болест, болести срца, коштана и нервна обољења, бубреге, јетру… Прискаче у помоћ и код алкохолизма, одвикавања од дроге, а коју диплому има, нисмо успјели сазнати.

Јесмо, ипак, пронашли низ видео-снимака у којима она тумачи своје “моћи”. Тврди да је као дијете била скептична, али, баш у дјетињству, догодило јој се “чудо”.

“У неко доба ноћи знали су ме одвести у једну шуму, гдје ме је чекало 13 дјевојака с цвијећем. С њима сам се играла, усред зиме, снијег до кољена је био. То су биле виле. Руке су ми напуниле цвијећем и ја сам га својој мајци рахметли доносила”, навела је она. Похвалила се да отклања све врсте болести, те да су јој руке “апарати”, па ради и на даљину, а лијечи, како каже, и – говорне мане.

“Ако је карциом, ту см, ако је говорна мана, ту сам”, поручује ова “исцјељитељка”.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img