U kući “iscjeliteljke” Nizame pronašli 1,1 milion KM

Možete pretpostaviti u kakvom su čudu bili istražioci kada im je prijavljeno da je u brčanskom mjestu Cerik, iz kuće Nizame al Raise, poznate kao i “iscjeliteljka Kuranom”, ukradeno više od – dva miliona maraka!

Ako su i posumnjali da neko iza vlastita četiri zida može kriti toliku sumu, dio skepticizma im je, vjerovatno, ubrzo splasnuo.

- Reklama -

“Krađu je prijavila Nizamina kćerka. Policajci su ubrzo otišli na mjesto događaja te uviđajem utvrdili da u odnosu na dva miliona maraka, koliko je po prijavi ukradeno, nedostaje zapravo 890.000 KM”, otkriva izvor “Nezavisnih”.

Prostom računicom zaključuje se da je policija ustanovila da je u kući i dalje više od 1,1 milion maraka, a šta se desilo s ostatkom, još se istražuje.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u Policiji Brčko distrikta, rekao je da je u toku istraga, nakon što se policiji obratila jedna Brčanka i prijavila da je nepoznato lice, ili više njih, provalilo u kuću njene majke, u mjestu Cerik.

“Izvršen je uviđaj i o događaju je obaviješten tužilac”, rekao je Emkić za “Nezavisne”, dok nam je iz Tužilaštva Brčko distrikta potvrđeno da u saradnji s brčanskom policijom nastavljaju istragu.

Kako saznajemo, čim je slučaj prijavljen brčanskoj policiji, na mjesto događaja izašli su policajci te utvrdili da je provala u kuću najvjerovatnije izvedena između 1. aprila i trenutka prijave.

Mada postoji tvrdnja da je iz kuće, osim para, ukradeno i zlato, nakit je u kući pronađen. Otkud joj tolika imovina, od Nizame nismo uspjeli saznati, jer su naši pokušaji da s njom stupimo u kontakt ostali bezuspješni.

Njena biografija je i više nego zanimljiva – sudeći po onom šta se navodi, liječi brojna oboljenja, ali je spremna i da se u koštac uhvati sa drugim problemima koji ljude mogu zadesiti.

“Nizama All Raissa, kraljica alternativne medicine” je, između ostalog, i “bioenergičar, iscjelitelj crne magije, vidovnjak, parapsiholog”.Na internetu postoji i tvrdnja da ona uspješno liječi šećernu bolest, bolesti srca, koštana i nervna oboljenja, bubrege, jetru… Priskače u pomoć i kod alkoholizma, odvikavanja od droge, a koju diplomu ima, nismo uspjeli saznati.

Jesmo, ipak, pronašli niz video-snimaka u kojima ona tumači svoje “moći”. Tvrdi da je kao dijete bila skeptična, ali, baš u djetinjstvu, dogodilo joj se “čudo”.

“U neko doba noći znali su me odvesti u jednu šumu, gdje me je čekalo 13 djevojaka s cvijećem. S njima sam se igrala, usred zime, snijeg do koljena je bio. To su bile vile. Ruke su mi napunile cvijećem i ja sam ga svojoj majci rahmetli donosila”, navela je ona. Pohvalila se da otklanja sve vrste bolesti, te da su joj ruke “aparati”, pa radi i na daljinu, a liječi, kako kaže, i – govorne mane.

“Ako je karciom, tu sm, ako je govorna mana, tu sam”, poručuje ova “iscjeljiteljka”.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime