Most u Krepšiću završen, čeka se tehnički prijem

Iako je most u Krepšiću završen još 24. decembra kako je Ugovorom i propisano, ova važna saobraćajnica zbog izostanka tehničkog prijema još uvijek nije otvorena za saobraćaj.

 

Most u Krepšiću na obnovu je čekao 1236 dana. Sada kada je konačno izgrađen, čeka se tehnički prijem. Iz javnog preduzeća Putevi Brčko, koje je investitor ovog infrastrukturnog projekta tvrde da je njihov posao gotov, dok iz Odjeljenja za javnu bezbjednost odgovaraju da nisu dobili zahtjev za tehnički prijem mosta.

- Reklama -

“Mi smo podnijeli zahtjev nadležnom Odjeljenju u brčanskoj Vladi za tehnički prijem. Međutim, zbog neodlučnosti i traženja nekih, da se do kraja ispoštuju, procedura, most nije otvoren. Praksa je da se ispita nosivost mosta, sačini zapisnik i most se pusti u saobraćaj, pa se naknadno izdaju dozvole. Mi smo svoj dio posla završili, a na Vladi je da ga otvori kad se odluči na to”, rekao je za Radio Brčko direktor JP Putevi Brčko Miroslav Miškić.

On je podsjetio da svi poslovi u vezi s uređenjem kanala i uklanjanjem privremene obilaznice oko mosta nisu završeni iz objektivnih razloga koji se odnose na visinu vode u kanalu.

“Čim se voda povuče biće urađena i obaloutvrda što neće uticati na odvijanje saobraćaja. Kada se most pusti počećemo uklanjanje i postojeće obilaznice”, naglasio je direktor Miškić.

Postupajući po zahtjevu Udruženja građana “Anđeli Krepšić” ovo preduzeće je doniralo postojeću zaštitnu ogradu za ograđivanje dječijeg igrališta u tom naselju.

U Odjeljenju za javnu bezbjednost, nadležnom za izdavanje upotrebnih dozvola, kažu da nemaju informaciju da je most završen niti su do juče formalno-pravno dobili zahtjev od investitora za tehnički prijem pomenute građevine.

“Nisam upoznat da li je i danas od ovlašćenog podnosioca, odnosno Odjeljenja za javne poslove, kao investitora, stigao zahtjev za tehnički prijem. Čim dobijemo zahtjev, mi ćemo pristupiti tehničkom prijemu objekta i njegovog stavljanja u funkciju”, za Radio Brčko izjavio je Edin Zaimović, šef Odjeljenja za javnu bezbjednost.

Sudeći po razvoju događaja i odsustvu puštanja mosta u saobraćaj, u Vladi distrikta ne postoji komunikacija između pojedinih Odjeljenja koja je, po svoj prilici, osnovni razlog neotvaranja mosta u zadatom roku.

U nadi da nije na pomolu nova nova zgrada Policije, ostaje da vidimo da li će most nakon praznika konačni biti i otvoren.

 

 

 

 

 

(nula49.com/radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime