U Krepšiću i Vučilovcu služen parastos za 189 srpskih vojnika i civila

U Krepšiću i Vučilovcu kod Brčkog danas je služen parastos za 189 srpskih vojnika i civila iz tih naselja, kao i za borce iz Čelinca i Kozarske Dubice, koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije iz Čelinca Dalibor Vujičić rekao je novinarima da je u naselju Krepšić poginulo 70 srpskih vojnika sa područja te opštine, a da je na današnji dan u Vučilovcu život izgubilo 27 pripadnika čelinačke brigade, od kojih se i dalje traga za tijelima petorice vojnika.

- Reklama -

“Kao predsjednik Boračke organizacije Čelinac mogu da obećam da se mi nikada nećemo smiriti i da ćemo se, sve dok bude postojala šansa da nađemo te ljude, truditi da ih nađemo”, rekao je Vujičić.

Predsjednik mjesne zajednice Vučilovac Milan Ignjić podsjetio je da je na današnji dan 1992. godine u poslijepodnevnim časovima Vučilovac bio napadnut iz pravca Kopanica i Rajevog sela pri čemu je poginulo mnogo mještana i srpskih boraca.

“Od uspostavljanja distrikta svake godine tačno u podne organizujemo parastos da bismo dali pomen žrtvama koje su pale za nas da bismo bolje živjeli”, naveo je Ignjić.

Na području Krepšića i Marković polja od 1992. do 1995. godine život je izgubilo 11 srpskih vojnika i tri civila, inače mještana tih brčanskih naselja, kao i 54 srpska vojnika iz Kozarske Dubice.

Predsjednik mjesne Boračke organizacije Krepšić Milan Maksimović rekao je da broj stradalih govori o važnosti koridora, te da se u oba rata morao da brani životima.

“U ime tih ljudi izgradili smo spomen-crkvu Svete Trojice u Krepšiću na koju smo stavili ploče sa imenima poginulih srpskih boraca iz Čelinca, Kozarske Dubice i mjesne zajednice Krepšić i okolnih mjesta”, istakao je Maksimović.

Kod spomen-obilježja palim borcima danas su položeni vijenci i zapaljene su svijeće.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime