spot_img
spot_img

Мост у Крепшићу ће бити завршен до краја године

spot_img
spot_img

Радови на изградњи новог моста у Крепшићу одвијају се предвиђеном динамиком, а забрана саобраћаја на тој дионици престаје важити већ од 13. децембра, потврдио је за Радио Брчко замјеник директора у Јавном предузећу “Путеви Брчко”, Мато Итрић.

“Радови се одвијају својим темпом. Саобраћај је затворен до 13. децембра, као што је и најављено. Након тога ће саобраћај бити пуштен а ми ћемо наставити своје активности. Мост би требао бити, а вјерујем да хоће, завршен до краја ове године. Дакле, за Нову Годину имати ћемо и нови мост у Крепшићу“, изјавио је Итрић, и нагласио да снијег и ниске температуре нису у великој мјери утицали на динамику послова.

Упркос видно постављеним обиљежјима, поједини возачи камиона су користили погрешне, или чак недозвољене, цесте за алтернативно саобраћање на релацији Брчко-Лончари. Због тога је протеклог викенда неколико пута дошло до блокаде саобраћаја обилазним правцем кроз Марковић Поље, намјењим искључиво за путничка возила. Возачи шлепера су покушавали из оба правца саобраћати тим сеоским цестама па је дошло до потпуне блокаде саобраћаја, а било је и слијетања са цесте због снијега и непрописне вожње.

Итрић је поновио да је ЈП “Путеви Брчко”видно обиљежило правце алтернативног кретања за теретна возила регионалном цестом Брчко – Церик, а за путничка возила преко Марковић Поља и Ланишта. Стога је на другим надлежним службама да регулишу даље одвијање саобраћаја и евентуално санкционирају непоштивање постављење сигнализације.

Још једном је позвао све возаче који се требају кретати на тој релацији да се стрпе до 14. децембра и да користе обилазнице које су назначене у саобраћајним знаковима на свим важнијим раскрсницама.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img