Most u Krepšiću će biti završen do kraja godine

Radovi na izgradnji novog mosta u Krepšiću odvijaju se predviđenom dinamikom, a zabrana saobraćaja na toj dionici prestaje važiti već od 13. decembra, potvrdio je za Radio Brčko zamjenik direktora u Javnom preduzeću “Putevi Brčko”, Mato Itrić.

“Radovi se odvijaju svojim tempom. Saobraćaj je zatvoren do 13. decembra, kao što je i najavljeno. Nakon toga će saobraćaj biti pušten a mi ćemo nastaviti svoje aktivnosti. Most bi trebao biti, a vjerujem da hoće, završen do kraja ove godine. Dakle, za Novu Godinu imati ćemo i novi most u Krepšiću“, izjavio je Itrić, i naglasio da snijeg i niske temperature nisu u velikoj mjeri uticali na dinamiku poslova.

- Reklama -

Uprkos vidno postavljenim obilježjima, pojedini vozači kamiona su koristili pogrešne, ili čak nedozvoljene, ceste za alternativno saobraćanje na relaciji Brčko-Lončari. Zbog toga je proteklog vikenda nekoliko puta došlo do blokade saobraćaja obilaznim pravcem kroz Marković Polje, namjenjim isključivo za putnička vozila. Vozači šlepera su pokušavali iz oba pravca saobraćati tim seoskim cestama pa je došlo do potpune blokade saobraćaja, a bilo je i slijetanja sa ceste zbog snijega i nepropisne vožnje.

Itrić je ponovio da je JP “Putevi Brčko”vidno obilježilo pravce alternativnog kretanja za teretna vozila regionalnom cestom Brčko – Cerik, a za putnička vozila preko Marković Polja i Laništa. Stoga je na drugim nadležnim službama da regulišu dalje odvijanje saobraćaja i eventualno sankcioniraju nepoštivanje postavljenje signalizacije.

Još jednom je pozvao sve vozače koji se trebaju kretati na toj relaciji da se strpe do 14. decembra i da koriste obilaznice koje su naznačene u saobraćajnim znakovima na svim važnijim raskrsnicama.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime