Most u Krepšiću biće završen do 25. decembra

Radovi na izgradnja novog mosta u Krepšiću vrijednosti 692.000 konvertibilnih maraka koji su započeti 25. septembra trebali bi biti završeni 25. decembra ove godine, saznaje Radio Brčko od Radenka Crnogorca, direktora “Prijedor puteva”, preduzeća koje gradi ovaj značajni infrastrukturni objekat na magistralnom putu Brčko-Banja Luka.

„Do sada su izvršeni radovi na konstrukciji mosta i, u naredna dva dana, očekujemo betoniranje ploče mosta. Paralelno sa tim radovima vršimo nivelaciju saobraćajnice. Rasponska konstrukcija mosta sa dvije saobraćajne trake i dvije pješačke staze iznosi 17 metara. Istovremeno smo radili na uređenju postojećeg kanala. U kompletan projekat ugrađeno je više hiljada kubnih metara nasipnog materijala, kamena, te više stotina kubnih metara betona i nekoliko stotina tona armaturnog željeza“, precizirao je direktor Crnogorac.

- Reklama -

Bojan Delić, građevinski inženjer u javnom preduzeću „Putevi Brčko“ koje je investitor radova izrazio je zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom radova na mostu.

„Završeno je armiranje rasponske konstrukcije, urađeni su svi komplikovani poslovi koji se tiču temelja i koji mogu da utiču na novi protok podzemnih voda jer se radi o kanalu. Radovi na regulaciji kanala uslovljeni su eventualnim padavinama. Mi očekujemo da radovi na mostu budu završeni u ugovorenom roku“, naglasio je Delić.

Projekat izgradnje novog mosta u iznosu od 65.000 maraka platila je Republike Srpska. Stari most srušila je vodena stihija tokom poplava u ljeto 2014. godine.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime