spot_img
spot_img

Мост у Крепшићу биће завршен до 25. децембра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Радови на изградња новог моста у Крепшићу вриједности 692.000 конвертибилних марака који су започети 25. септембра требали би бити завршени 25. децембра ове године, сазнаје Радио Брчко од Раденка Црногорца, директора “Приједор путева”, предузећа које гради овај значајни инфраструктурни објекат на магистралном путу Брчко-Бања Лука.

„До сада су извршени радови на конструкцији моста и, у наредна два дана, очекујемо бетонирање плоче моста. Паралелно са тим радовима вршимо нивелацију саобраћајнице. Распонска конструкција моста са двије саобраћајне траке и двије пјешачке стазе износи 17 метара. Истовремено смо радили на уређењу постојећег канала. У комплетан пројекат уграђено је више хиљада кубних метара насипног материјала, камена, те више стотина кубних метара бетона и неколико стотина тона арматурног жељеза“, прецизирао је директор Црногорац.

Бојан Делић, грађевински инжењер у јавном предузећу „Путеви Брчко“ које је инвеститор радова изразио је задовољство квалитетом и динамиком радова на мосту.

„Завршено је армирање распонске конструкције, урађени су сви компликовани послови који се тичу темеља и који могу да утичу на нови проток подземних вода јер се ради о каналу. Радови на регулацији канала условљени су евентуалним падавинама. Ми очекујемо да радови на мосту буду завршени у уговореном року“, нагласио је Делић.

Пројекат изградње новог моста у износу од 65.000 марака платила је Републике Српска. Стари мост срушила је водена стихија током поплава у љето 2014. године.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img