У јулу ребаланс буџета Брчко дистрикта у износу око 30 милиона КМ - nula49.com
spot_img
spot_img

У јулу ребаланс буџета Брчко дистрикта у износу око 30 милиона КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Први ребаланс буџета Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за ову годину требало би да у износу око 30 милиона КМ буде оперативан у јулу. У структури ребаланса обухваћени су развојни пројекти и задовољавање потреба социјално најугроженијих грађана Брчко дистрикта.

Главни координатор Владе Брчко дистрикта Жељко Антић појаснио је да је износ ребаланса око 30 милиона КМ у највећем дијелу утврђен на основу вишка прихода над расходима у протеклој години.

„За субвенције у пољопривреди и привреди биће издвојено по два милиона КМ, дио средстава биће усмјерен за субвенције утрошка електричне енергије за најугроженије грађане Брчко дистрикта, док је за капитални буџет планирани износ од пет до седам милиона КМ“, навео је Антић. Он је прецизирао да би се капиталним средствима почело са изградњом два вртића, у Српској Вароши и на Бродуши. Такођер, планирана је и адаптација Одјељења педијатрије Болнице Брчко, као и средства која ће бити усмјерена у комуналне дјелатности и путну инфраструктуру.

„Овим ребалансом планирано је и пребацивање средстава за повећање плата здравствених радника који су донедавно били у штрајку након кога је са њима потписан споразум, а повећање плата кренуће од 1. јула“, потврдио је Антић.

Антић је даље навео да ће један дио ребаланса буџета Брчко дистрикта бити усмјерен на повећање плата запосленика у јавној управи гдје постоје обавезе према отплати дугова на основу изгубљених судских пресуда. Он је изнио очекивање да ће Влада приједлог ребаланса буџета припремити и послати у скупштинску процедуру до краја маја гдје би у јулу требао бити и усвојен.

Антић је још напоменуо да су ребалансом буџета обухваћене скоро све друштвене дјелатности у Брчко дистрикту.

„Ми смо се приликом конципирања првог ребаланса буџета Брчко дистрикта трудили да он буде, прије свега развојни, али и да задовољи потребе социјално најугроженијих грађана Брчко дистркта како бисмо у скалду са својим могућностима ублажили овај талас поскупљења скоро свих роба и услуга“, закључио је Антић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img