spot_img
spot_img

У Градској вијећници потписан Меморандум о сарадњи између ЈП „Лука Брчко“ и румунске „Лука Констанца“

spot_img
spot_img

У Градској вијећници данас је уприличено потписивање Меморандума разумијевања у области транспорта унутрашњим пловним путевима између ЈП „Лука Брчко“ и Националне компаније „Управа поморских лука“ Констанца из Румуније.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Зијад Нишић, главни координатор Владе Жељко Антић и шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић одржали су, заједно с представницима Луке Брчко и Привредне коморе Брчко, састанак с представницима Луке Констанца и амбасадором Румуније у БиХ, Њ.Е. Антоном Пакуретуом.

Меморандум о сарадњи потписали су директор Луке Брчко г. Перица Јосић и комерцијални директор Луке Констанца г. George-Gabrile Visan.

„Румунија је једна од земаља која највише улаже у Босну и Херцеговину, а примјер томе и склапање данашњег меморандума, који ће имати бенефите не само за Брчко дистрикт БиХ и Босну и Херцеговину, него и за регион, па и за цијелу Европу, с обзиром да се ради о ријечном саобраћају који је увезан с црногорским сливом. Захваљујем се нашим пријатељима из Румуније и очекујем да процес реализације буде динамичан како би Брчко дистрикт БиХ што прије био на мапи регионалних важећих ријечних токова“, изјавио је градоначелник Зијад Нишић.

„Желим се захвалити на лијепим ријечима о билатералној сарадњи Румуније и БиХ. Ово је важан тренутак и за Румунију, и за Босну и Херцеговине, свакако и за Брчко дистрикт БиХ, јер је потписивањем овог меморандума олакшано другим компанијама да се укључе у овај пројекат ријечног транспорта“, истакао је амбасадор Пакурету.

„Размијенићемо наше искуство у смислу потраживања фондова из ЕУ за пројекте, развијати пројекте инфраструктуре, транспорта, покушаћемо привући и нове лучке оператере као и да се међусобно промовишемо на различитим свјетским догађајима“, казао је комерцијални директор Луке Констанза г. Visan.

„Познато је да је Лука Брчко тренутно у фази ревитализације уз помоћ средстава из ЕБРД и вјерујем да ће се њеним завршетком остварити још боља конекција и сарадња с једном овако важном луком“, додао је директор брчанске Луке Перица Јосић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img