U Donjoj Skakavi fizički napadnuta i lakše povrijeđena dva policajca

Dana 29.07.2017. godine oko 17,30 sati, Policiji je prijavljeno da je u mjestu D. Skakava, tokom odvijanja javnog okupljanja – “moto defile”, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane od strane nekoliko lica, te da je lice sa inicijalima P. B. rođen 1975. godine sa područja Brčkog, fizički napao dva policijska službenika koji su vršili obezbjeđenje javnog skupa.

Na mjestu događaja utvrđeno je da je nekoliko lica pokušalo spriječiti kretanje kolone vozila prijavljenog javnog skupa „moto defilea” (zbog ranije neriješenih ličnih odnosa između pojedinih učesnika na skupu), nakon čega su reagovali policijski službenici i u skladu sa zakonskim odredbama omogućili neometano odvijanje, prijavljenog i odobrenog javnog skupa- javnog okupljanja.

- Reklama -

Tokom postupanja policijskih službenika na provođenju službenih radnji, lice sa inicijalima P.B, fizički je napao dva policijska službenika i tom prilikom je istima nanio lake tjelesne povrede.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH i Policija trenutno radi na utvrđivanju krivičnog djela “Napad na službenu osobu u obavljanju poslova bezbijednosti” člana  353. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

O događaju je upoznata i Jedinica za profesionalne standarde Policije Brčko distrikta BiH koja radi na utvrđivanju pravilnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika u ovom događaju.

S obzirom da je u navedenom događaju došlo do fizičkog napada na policijske službenike i nanošenja tjelesnih povreda policijskim službenicima, Policija Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovakve i slične napade, te ujedno ukazuje da će u svim slučajevima gdje je ugrožen život ili tijelo policijskog službenika energično postupiti i primijeniti sva zakonom dozvoljena sredstva na sankcionisanju takvih postupaka nasilnih lica.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime