U četvrtak zasjeda Skupština: Vodosnabdijevanje, infrastruktura i budžet - nula49.com
spot_img
spot_img

U četvrtak zasjeda Skupština: Vodosnabdijevanje, infrastruktura i budžet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U četvrtak, devetog novembra, s početkom u 11 časova, biće održan drugi nastavak 51. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, a po okončanju ove sjednice Skupština će započeti 52. redovno zasjedanje, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova na kojem je utvrđen i dnevni red za 52. redovnu sjednicu.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da će poslanici na 52. redovnom zasjedanju raspravljati o predlogu budžeta Distrikta, što je napominje, redovna aktivnost Skupštine prije konačnog usvajanja ovog dokumenta kao i o odluci o dodatnom zaduženju Brčko distrikta kod Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta „Vodosnabdijevanje Brčko“.

„Vodosnabdijevanje Brčko je veoma važan projekat kojim se stvaraju preduslovi za rješavanje problema vodosnabdijevanja u većem dijelu distrikta Brčko. To je jedan u nizu projekata koji bi u perspektivi trebalo da dovedu do toga da problem vodosnabdijevanja bude riješen u svakom dijelu Distrikta,“ rekao je predsjednik Milić.

Na dnevnom redu 52. redovne sjednice, kaže predsjednik, naći će se i odluke o utvrđivanju javnih interesa radi realizacije brojnih infrastrukturnih projekata kao i niz tačaka koje se odnose na poslovanje pravnih lica koja formira Distrikt i nadzornu funkciju Skupštine te nekoliko revizorskih izvještaja.

Predsjednik Milić je napomenuo da je, na predlog klubova iz opozicije, u dnevni red uvršćen predlog izmjena i dopuna Zakona o dječjoj zaštiti Brčko distrikta.

„Ne vidim nikakvu prepreku da se raspravlja i o tom propisu. Smatramo da smo ovdje i jedni i drugi u interesu građana. Naše procedure predviđaju da sve ono što predlažu poslanici mora da prođe filter Vlade da se vidi da li su te aktivnosti u planu pojedinih odjeljenja, koliko su u skladu sa drugim propisima i nadležnostima drugih odjeljenja i institucijama Brčko distrikta“, rekao je predsjednik Milić.

Na današnjem pripremnom sastanku dogovoreno je da se o regulacionom planu „Centar 1“ raspravlja na nekoj od narednih sjednica Skupštine zajedno sa ostalim regulacioni

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img