U četvrtak testna e-sjednica Vlade Brčko distrikta

Sve je spremno za održavanje elektronskih sjednica Vlade Brčko distrikta. Testna sjednica najavljena je za četvrtak, dok je zvanično puštanje u rad programske aplikacije najavljeno početkom narednog mjeseca.

Vladin sekretar Davor Šolaja u ime implementacijskog tima projekta “Nadogradnja i uspostavljanje sistema e-sjednica Vlade” da edukovani članovi izvršne vlasti već za dva dana mogu startovati s radom uz pomoć novog softvera.

“Ovaj sistem je mnogo bolji, fleksibilniji i sigurniji od dosadašnjeg. Svi korisnici će sada, nakon izrade akta, u svom računaru odmah imati informacije, te pristupiti realizaciji obaveza, koje proističu iz tog akta”, pojasnio je Šolaja za Radio Brčko.

- Reklama -

S primjenom e-sjednica, potrebni su bili i ljudi koji bi održavali ovaj sistem, a što se u konačnici moralo riješiti. Šolaja kaže da je popunjena organizacijska jedinica u vezi toga, te da je sve spremno i u tom dijelu implementacije projekta.

Za ovaj projekt izdvojeno je preko 300.000 maraka. Računari će biti postavljeni u Vijećnici, a biće instaliran i program Lotus uz pomoć kojeg radnici Vlade trenutno obavljaju aktivnosti. S obzirom da je ranije bilo najavljeno da bi se putem direktnog linka mogla pratiti sjednica, za sada bi ovakav vid komunikacije građana i predstavnika izvršne vlasti mogao biti samo prijedlog.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime