spot_img
spot_img

У четвртак тестна е-сједница Владе Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Све је спремно за одржавање електронских сједница Владе Брчко дистрикта. Тестна сједница најављена је за четвртак, док је званично пуштање у рад програмске апликације најављено почетком наредног мјесеца.

Владин секретар Давор Шолаја у име имплементацијског тима пројекта “Надоградња и успостављање система е-сједница Владе” да едуковани чланови извршне власти већ за два дана могу стартовати с радом уз помоћ новог софтвера.

“Овај систем је много бољи, флексибилнији и сигурнији од досадашњег. Сви корисници ће сада, након израде акта, у свом рачунару одмах имати информације, те приступити реализацији обавеза, које проистичу из тог акта”, појаснио је Шолаја за Радио Брчко.

С примјеном е-сједница, потребни су били и људи који би одржавали овај систем, а што се у коначници морало ријешити. Шолаја каже да је попуњена организацијска јединица у вези тога, те да је све спремно и у том дијелу имплементације пројекта.

За овај пројект издвојено је преко 300.000 марака. Рачунари ће бити постављени у Вијећници, а биће инсталиран и програм Лотус уз помоћ којег радници Владе тренутно обављају активности. С обзиром да је раније било најављено да би се путем директног линка могла пратити сједница, за сада би овакав вид комуникације грађана и представника извршне власти могао бити само приједлог.

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img