U četvrtak Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko - nula49.com
spot_img
spot_img

U četvrtak Novogodišnji koncert učenika Muzičke škole Brčko

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Učenici Osnovne muzičke škole Brčko tradicionalno pred kraj prvog polugodišta organiziraju Novogodišnji koncert te i ove godine oni najspremniji učenici sa svih šest odsjeka; flauta, harmonika, violina, gitara, solo pjevanje, klavir.

Bit će ovo prilika da se predstave učenici sa svojim izuzetnim umjetničkim djelima koje su pripremili sa svojim profesorima, a brojna od tih djela će izvesti i na takmičenjima kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše države.

“Osnovna muzička škola Brčko je pokretač većine muzičkih događaja klasične muzike u našem gradu, a pored toga što je obrazovna ustanova ona je ujedno i ustanova od društvenog značaja za Brčko distrikt BiH u kojem djeluje već 73 godine bez prekida, a njezini učenici i profesori nagrađeni su na brojnim međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Školu pohađa blizu 200 đaka na šest odsjeka i pripremnom odjeljenju“ istakao je direktor Osnovne muzičke škole u Brčkom, magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić.

Novogodišnji koncert će se održati 21. 12. 2023. (četvrtak) sa početkom u 17:00 u velikoj sali Osnovne muzičke škole Brčko, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img