spot_img
spot_img

У четвртак годишњи концерт ученика Музичке школе Брчко

spot_img
spot_img

Основна музичка школа Брчко у јуну ове године обиљежава свој 73. рођендан те ће тим поводом бити одржан концерт на којем ће наступити сви ученици ове школе.

Публика ће имати прилику да чује хор, оркестар хармоника, камерне ансамбле виолина и флаута, дуа и триа различитих инструменталних састава, али и солисте који су наступили на бројним међународном такмичењима и донијели у град бројне награде.

Морамо истаћи да се Музичка школа Брчко и ове године појавила на разним међународним такмичењима/фестивалима гдје су ученици са својим професорима освојили укупно 25 награда, од чега највећи број првих награда.

Прилика је ово да брчанској публици која нема прилику често слушати класичну музику у нашем граду, се представе најбољи ђаци припремани од стране изврсних професора који раде са њима.

Концерт ће се одржати у сали Дома кулутре Брчко у четвртак, 01. 06. 2023. године са почетком у 18:00, а улаз за све посјетиоце је слободан.

Основне музичка школа Брчко оснонована је у јуну 1950. године од када непрестано ради, а тренутно броји 203 ђака распоређена на 6 одсјека (клавир, хармоника, гитара, флаута, виолина, соло пјевање и припремни разред).

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img