spot_img
spot_img

У Церику служен парастос за погинуле борце и цивилне жртве рата

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Паљењем свијећа и полагањем цвијећа данас је одата почаст погинулим борцима Војске Републике Српске и цивилним жртвама рата у Мјесној заједници Церик.

Предсједник БОРС-а у Брчком Цвјетко Симић рекао је да је данас на Велику Госпојину служен парастос за 12 бораца и двије цивилне жртве рата, те још једном напенуо да за те злочине нико није адекватно одговара.

“Нажалост Церик је један од неколико случајева који су се десили на подручју Брчко дистрикта гдје су села спањена, побијене цивилне жртве и борци а да за то нико није кажњен. Надамо се да ће правда изаћи на површину и да ће они који су починили ове злочине бити осуђени”, рекао је Симић.

Предсједник МЗ Церик Нико Милановић рекао је да су мјештани Церика прије 30 година водили велике борбе им били први на удару комшија који су их напали из сусједних села.

“Ми смо овдје били на првој линијиј удара према граду и самим тим смо поднијели велике жртве. На достојан начин смо бранили своја огњишта и ми смо били браниоци у овом рату јер никога нисмо напали а ималу смо ту несрећу да су нас напале комшије из Бијеле, Хргова и Вучковаца”, истакао је Милановић.

Парастосу су присуствовали бројни мјештани, демобилисани борци, као и представници извршне и законодавне власти из реда српског народа.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img