U Ceriku juče pronađena i oduzeta marihuana i heroin

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (18.01.2018. godine), kod dva lica, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Naime, nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su u mjestu Cerik Brčko distrikt BiH, preduzeli radnje na zaustavljanju putničkog vozila marke “Renalut Laguna”, u kojem su se nalazila lica koja su kod sebe posjedovala narkotička sredstva. Prilikom preduzimanja radnji kod lica sa inicijalima A.H. rođena 1993. godine sa područja Živinice, pronađena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, a kod lica sa inicijalima I.J. rođen 1975. godine sa područja Brčkog, pronađena je i oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj Policija će, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime