U Ceriku juče pronađena i oduzeta marihuana i heroin

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (18.01.2018. godine), kod dva lica, pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ i praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Naime, nakon prikupljenih operativnih saznanja, policijski službenici su u mjestu Cerik Brčko distrikt BiH, preduzeli radnje na zaustavljanju putničkog vozila marke “Renalut Laguna”, u kojem su se nalazila lica koja su kod sebe posjedovala narkotička sredstva. Prilikom preduzimanja radnji kod lica sa inicijalima A.H. rođena 1993. godine sa područja Živinice, pronađena je i oduzeta biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, a kod lica sa inicijalima I.J. rođen 1975. godine sa područja Brčkog, pronađena je i oduzeta praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

- Reklama -

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjen prekršaj Policija će, Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH (Službeni glasnik BiH 8/06).

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime