U Bukviku služen parastos za 69 ubijenih Srba

- Reklama -

U Bukviku je danas služen parastos, položeni vijenci za 69 ubijenih Srba u ovom mjestu i obilježena je 28. godišnjica od ovog zločina.

Tokom napada muslimansko – hrvatskih snaga u Bukviku uništen je veliki broj srpskih kuća, a 2.500 hiljade Srba odvedeno je u logore u Gornjem Rahiću, Maoči, Bijeloj, Ulicama i Boderištu.

- Reklama -

Član upravnog odbora Mjesne zajednice Bukvik Slobodan Mijatović bio je zarobljen u jednom od logora.

„Još niko nije odgovarao po ličnoj odgovornosti. Imamo jednu presudi Mensuru Đakiću po komandnoj odgovornosti, a nadamo se da će i pripadnici rukovodstva 108. HVO brigade odgovarati za zločine u ovom selu. Ja sam bio u logoru u Gornjem Rahiću, bilo je zaista strašno“, rekao je Mijatović.

Parastosu je prisustvovao i Jovo Vujanović koji je 1992. godine u Bukviku izgubio oca. On ističe da njegov otac ni dan danas nije pronađen.

Predsjednik MZ Bukvik Ilija Jovičić kaže da je broj povratnika u ovom mjestu veoma mali.

Svi oni ističu da su najviše ogorčeni zbog činjenice da ljudi koji su odgovorni za ovaj zločin i dalje nisu kažnjeni, a kako je Mijatović rekao, neki su na veoma odgovornim funkcijama u Brčko distriktu.

Obilježavanju su prisustvovali članovi porodica poginulih civila i boraca, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog rata, te predstavnici srpskih političkih stranaka.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime