spot_img
spot_img

У Брчком збринуте прве избјеглице из Украјине

spot_img
spot_img

Двије украјинске породице, које су због тренутне ситуације у њиховој земљи – избјегле из својих домова, смјештене су на подручју Брчко дистрикта.

Запосленици и волонтери Црвеног крста Брчко дистрикта у овој ситуацији се старају за њих те се брину о томе да им осигурају потребну храну, лијекове те потребне одјевне предмете док су на подручју Дистрикта.

„Двије породице с неких пет до шест чланова су збринуте у смјештају који им је дан кроз неке приватне контакте те се ми настојимо тренутно бринути и старати о њима. Они се надају да неће остати дуго овдје, а с те стране колико год да остали, имаће нашу подршку“, казао је Денис Шехановић, тајник Црвеног крста Брчко дистрикта.

Брчко дистрикт нема службено прихватилиште за избјеглице из Украјине у које би их смјестили уколико већи број Украјинаца дође у нашу локалну заједницу, но, истиче Шехановић, Црвени крст је у свакодневном контакту с властима те разговарају о овом питању.

„Пратимо ситуацију и свакодневно смо у комуникацији с властима, првенствено с Одјељењем за здравство и остале услуге, Одјељењем за јавну сигурност и Кабинетом градоначелника те већ увелико припремамо план акције који ће у случају већег броја доласка избјеглица из Украјине точно прецизирати што би се то могло урадити и на који начин помоћи те које су даљње мјере: остају ли у Брчком или ће ићи у неки од смјештајних центара у БиХ које је држава припремила“, казао је Шехановић за “Радио Брчко”.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img