U Brčkom pronađena tri lica sa područja Afganistana

Dana 21.03.2017. godine, oko 12:30 sati Policija je obaviještena da su u teretnom motornom vozilu “Scania”, u krugu jedne privatne firme u Brčkom, prilikom istovara robe, uočena tri nepoznata lica.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su, u tovarnom dijelu teretnog motornog vozila zatekli tri nepoznata muška lica i provjerom njihovog identiteta utvrdili da se radi o licima sa područja Afganistana.

- Reklama -

Daljim radnjama utvrđeno je da su isti dovezeni teretnim motornim vozilom, registarskih oznaka Republike Moldavije kojim je upravljalo lice-vozač sa inicijalima E.M. rođen 1988. godine iz R. Moldavije.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva BiH pod čijim nadzorom su preduzete radnje vršenja uviđaja, te pretresa teretnog motornog vozila u skladu sa naredbom Suda Bosne i Hercegovine.

S obzorom da se lice (vozač) E.M. dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Krijumčarenje ljudima” iz člana 189. Krivičnog zakona BiH isti je lišen slobode i u toku današnjeg dana će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

Pronađena tri lica, su predata inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH, radi preduzimanmja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime