U Brčkom pronađen pas kojem su odsječene šape, noge i uši

Aktivistice iz Tuzle i Brčkog koje se bore za prava životinja danas su spasile psa ženku kojoj su odsječene dvije šape, dvije noge i uši. Pas je ostavljen na pijaci Arizona prije dvije sedmice.

Aktivistice su za ovaj monstruozni čin saznale putem društvenih mreža, nakon što je neko objavio fotografiju. Odmah su se iz Tuzle uputile ka Brčkom gdje su ga pronašle čuvši kako bespomoćno zavija od bolova. Odmah su mu dale da jede i pije, te odnijele u veterinarsku stanicu.

- Reklama -

“Pas je u veterinarskoj stanici, sediran, a rane su čiste. U jako lošem je stanju i sada će biti obavljen detaljan pregled”, napisale su aktivistice.

Preglede i brigu o psu je preuzela Adopters Club MFDB koja se bavi usvajanjem pasa lutalica i brigom o njima. Trenutno se traga za klinikom koja može pružiti adekvatno liječenje psu i uraditi protetiku.

O slučaju je obaviještena i policija. Građani, koji su ogorčeni i šokirani ovim monstruoznim činom, tragaju za počiniteljem.

 

 

 

 

 

(klix.ba)

1 komentar

  1. OVO JE MONSTRUOZNI ČIN…
    BRČKO..NASTAVLJENA NEVIDJENA FAŠISTICKA HAJKA NA KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI. MNOGI SU OVE GODINE DOBILI NEGATIVNA RJESENJA I OTELI IM MRVICU HLJEBA. OVOGODISNJA RJEŠENJA SU PREPISKA PROŠLOGODIŠNJIH TAKO DA SU PO ISTOM ZAKONU I ČLANU I STAVU ISTOG ZAKONA PROŠLOGODIŠNJA POZITIVNA A OVE GODINE SU NEGATIVNA. ČISTI KRIMOFAŠIZAM.ŠTO JE JOŠ GORE IZ KANCELARIJA U CENTRU ZA SOC. ZAŠTITU ISTJERUJU BIJEDU IZ KANCELARIJA BIJEDU I BOLESNE KOJI SU DOŠLI PO INFORMACIJE A NJIHOVE DOKUMENTACIJE NEMA NIGDJE KAO I MIŠLJENJA KOMISIJE.NEKI IZ CENTRA OBJAŠNJAVAJU DA SU SE MOZDA NEKI IZLIJEČILI.U RAZGOVORU SA NEKIM SAM SAZNAO DA SU MNOGI U LOŠIJEM ZDRAVSTVENOM STANJU ŠTO NALAZI POKAZUJU.VJEROVATNO TE NALAZE NIKO NIJE NI POGLEDAO. KADA SAM TRAZIO U SOBI BROJ 3 SOCIJALNOG GDJE RADE 2 NEPISMENE RADNICE DA MI POKAZU MOJE PAPIRE I MIŠLJENJE I NALAZ KOMISIJE KAKO PIŠE U RJEŠENJU POČELE SU SE SMIJATI KAZU TO NE DAJU NIKOME STO UPUCUJE NA KRIMINAL..ZNAČI DA TI DIKUMENTI I NE POSTOJE…OTELI SU I OSNOVNO LJUDSKO PRAVO.PRAVNICA IZ OPSTINE MI JE REKLA DA IMAM ZAKONSKO PRAVO NA PRISTUP SVOJOJ DOKUMENTACIJI I NALAZU I MIŠLJENJU KOMISIJE…..KADA SAM IM REKAO DA CE BITI GLAVNA TEMA NA INTERNETU SMIJEH JE NAGLO POSTAO KISEO. INACE KAZU DA JE POSLANA NEKA INSPEKTORICA IZ VLADE I SKINULA KOGA JE HTJELA.INFORMACIJA OD RADNIKA CENTRA.KRIMINAL.SVE TE ODBIJENICE JE POTPISAO SEF ZDRAVSTVA SABRIJA ČANDIC KOJI JE VJEROVATNO UPUCEN U SVE TO.MOŽDA CE TE PARE USMJERITI NA VIŠAK OPŠTINSKIH NE..RADNIKA KOJIH PO RIJECIMA JEDNOG INSPEKTORA IZNOSI I DO 80%. I DALJE SE HAJKA NASTAVLJA NA UGROZENE DOK ONIMA KOJI NISTA NE RADE PLATA IZNOSI I DO 4000 KM SA SVAKOJAKIM KOMISIJAMA I DODACIMA. SVE U SVEMU U BRCKOM VLADA NEOFAŠIZAM

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime