spot_img
spot_img

У Брчком промовисана књига “Хумано срце Српске”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Брчком је представљена књиге Славка Басаре “Хумано срце Српске” о хуманитарним активностима Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је да је у књизи саткано деценију и по акција доброте српског народа Републике Српске према српском народу у јужној српској покрајини.

– Књига је настала из хуманости и служиће хуманости. На корицама књиге пише да сваки продати примјерак иде за дјецу и младе људе са посебним потребама и потешкоћама у развоју на Косову и Метохији – рекао је Арлов новинарима.

Он је истакао да ће у наредних мјесец дана у Косовској Митровици бити отворен Дневни центар за дјецу и младе са потешкоћама у развоју за чију је градњу, која је почела прије двије године, новац обезбијеђен хуманитарним акцијама Одбора.

– Имамо још нешто средстава да прикупимо. Организујемо хуманитарне акције посредством основних и средњих школа широм Српске. У јануару ће бити активан и хуманитарни број 1412. Потребно је урадити кухињу, уградити лифт, уредити двориште и још много тога – навео је Арлов.

Арлов је рекао да је површина објекта 714 метара квадратних, а вриједност 300.000 евра, те да ће бити штампано и допуњено издање књиге у којем ће бити документовано отварање Центра, као и долазак дјеце са Косова и Метохије у Брчко.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Брчког Драган Томић је навео да је промоција организована у оквиру манифестације “30 дана за 30 рођендана Републике Српске” коју “Просвјета” организује поводом 30 година од обнове рада тог друштва и 30. рођендана Републике Српске.

Он је напоменуо да је “Просвјета” један од издавача књиге “Хумано срце Српске”, у којој је са више од 1.000 фотографија овјековјечен хуманитарни рад Арлова.

Иако је био најављен долазак и аутора књиге Славка Басаре на синоћњу промоцију у Галерији “Сава Шумановић” због приватних обавеза није могао да јој присуствује.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img