spot_img

U Brčkom povećan broj zahtjeva za pasoše

Published:

Majda Mustedanović, šefica Pododjeljenja za lična dokumenta u Vladi Brčko distrikta rekla je da je u 2016. godini izdato 7.326 ličnih karti i 3.896 vozačkih dozvola. U odnosu na 2015. godinu, evidentno je smanjenje broja zahtjeva za lična dokumenta za oko 1.000 zahtjeva.

Pododjeljenje u protekloj godini bilježi povećan broj zahtjeva za pasoše. Prema navodima Mustedanovićeve, u 2015. godini izdato je 12.225 pasoša, dok je u 2016. taj broj uvećan na 15.458.  U Brčkom je protekle godine izvšeno preko 600 prijava i oko 550 odjava prebivališta.  U odnosu na pretprošlu, protekle godine podneseno je za oko 100 manje prijava o prebivalištu.

S obzirom da je odnedavno u ovu Službu pušten u rad web servis automatske obrade podataka, Mustedanović je napomenula da je rad između Pododjeljenja za matičnu evidenciju i Pododjeljenja za lična dokumenta ovim servisom uveliko olakšan, kako za uposlenike tako i za građane.

Rad Pododjeljenja za lična dokumenta u protekloj godini ne bilježi veće zastoje. Rok za izdavanje lične karte je 15 dana, a čekanja su izrazita samo ukoliko postoji greška u matičnim knjigama, koja se otklanja na zahtjev stranke.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img