U Brčkom otvoren „Liberty Group“, za dvije godine 100 radnih mjesta

- Reklama -

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je prisustvovao svečanom otvorenju „Liberty Group“ d. o. o., Brčko, fabrike za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata koja se nalazi u industrijskoj zoni u blizini tržnog centra „FIS“, Brčko.

Na svečanom otvorenju naglašeno je da je u prvoj fazi planirano da fabrika zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene.

- Reklama -

Gradonačelnik je kazao da ovaj događaj nije važan samo za „Liberty Group“ već i za Distrikt i građane.

„U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto, ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem ,Liberty Groupʻ i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu“, kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne fabrike planirani godišnji promet „Liberty Group“ bio bi do 500.000.000 evra i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih fabrika, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pokretač industrije i začetnik ideje „Liberty Group“ je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime