U Brčkom otvoren „Liberty Group“, za dvije godine 100 radnih mjesta

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je prisustvovao svečanom otvorenju „Liberty Group“ d. o. o., Brčko, fabrike za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata koja se nalazi u industrijskoj zoni u blizini tržnog centra „FIS“, Brčko.

Na svečanom otvorenju naglašeno je da je u prvoj fazi planirano da fabrika zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene.

Gradonačelnik je kazao da ovaj događaj nije važan samo za „Liberty Group“ već i za Distrikt i građane.

„U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto, ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem ,Liberty Groupʻ i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu“, kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne fabrike planirani godišnji promet „Liberty Group“ bio bi do 500.000.000 evra i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine.

Sirovine će se uvoziti preko domaćih fabrika, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Pokretač industrije i začetnik ideje „Liberty Group“ je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime