spot_img
spot_img

У Брчком отворен „Либертy Гроуп“, за двије године 100 радних мјеста

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић данас је присуствовао свечаном отворењу „Liberty Group“ д. о. о., Брчко, фабрике за производњу модуларних и монтажних, стамбених и нестамбених објеката која се налази у индустријској зони у близини тржног центра „ФИС“, Брчко.

На свечаном отворењу наглашено је да је у првој фази планирано да фабрика запосли око стотину радника, а по завршетку комплетне хале бит ће запослено 1.000 радника који ће радити у три смјене.

Градоначелник је казао да овај догађај није важан само за „Liberty Group“ већ и за Дистрикт и грађане.

„У времену када се боримо за свако постојеће радно мјесто, овај данашњи догађај и најава запослења за неких стотину радника у првој фази и завршној око 1.000 радника јако су значајни за Дистрикт и грађане. Важно је и истаћи да се овдје ради о производном погону који ће цјелокупни асортиман пласирати на инострано тржиште. То је на неки начин и порука да Дистрикт може бити погодна дестинација за улагања. Очекујемо да ће путем ,Liberty Groupʻ и други инвеститори кренути да улажу у ову локалну заједницу“, казао је Милић.

Након финализације изградње комплетне фабрике планирани годишњи промет „Liberty Group“ био би до 500.000.000 евра и очекује се да овај план буде завршен за двије године.

Сировине ће се увозити преко домаћих фабрика, а извозити на тржиште Европске уније и Сједињених Америчких Држава.

Покретач индустрије и зачетник идеје „Liberty Group“ је Елвир Шехић и његов партнер Захид Бијелић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img