U Brčkom oslikan mural doktoru Miodragu Laziću

U brčanskom naselju Ilićka danas je osvanuo mural posvećen ratnom hirirgu, doktoru Miodragu Laziću.

Autor murala je Milan Milosavljević Deroks, a u organizaciji brčanskog Konzervativnog kluba.

“Jako je lijepo kada lokalno stanovništvo na pravi način iskaže svoju potrebu da oda počast jednom velikom čovjeku, nekome ko je zadužio i veliki broj ljudi u ovom gradu, ali i širom svijeta”, rekao je Milosavljević.

“Dodatno bogatstvo ovom muralu daje i činjenica da je fotografija na osnovu koje je izveden nastala upravo u Brčkom, na jednom od posljednjih predavanja koja je doktor Lazić održao upravo u organizaciji Konzervativnog kluba”, dodao je on.

Milosavljević ističe i svoj utisak da se današnjim radom zaokružuje jedna prava i iskrena priča ljubavi i zahvalnosti prema čovjeku koji je bio uz svoj narod kada je bilo najteže.

Cvijan Pajkanović iz Konzervativnog kluba kaže da je ovo samo mali gest zahvalnosti čovjeku kome vječno ostajemo dužni.

“Posebnu zahvalnost Konzervativni klub duguje privrednicima koji su pomogli izvedbu današnjeg murala – Radoslavu Subotiću, Milenku Perendiji, Srđanu Miriću, Jovici Saviću, Draganu Peštiću, Veliboru Blagojeviću, Mladenu Kapikulu, kao i firmi Energo sistem”

Pajkanović dodaje i da je i danas, po reakcijama prolaznika, bilo jasno koliko ljubavi je u srpskom narodu prema doktoru Laziću.

“Često se kaže da su doktora Lazića zvali doktor Laza. To nije utisak koji smo danas stekli. Brojni sugrađani koji su prilazili, zastajali i divili se muralu nazivali su ga prosto – naš doktor”, kaže Pajkanović.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime