spot_img
spot_img

У Брчком одржано предавање епископа Илариона

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У оквиру културне манифестације Видовдански дани у Брчком је одржано предавање епископа новобрдског и викара Патријарха српског Илариона о теми “Косовски завјет”.

Предавање је одржано у Културном центру “Патријарх Павле”.

Косовски завјет је потврда обећања да ћемо као народ бити у договору с Богом и његови сарадници истакао је епископ Иларион.

– У име нашег народа то је обећање направио Свети Сава, а касније Свети Лазар то потврдио како то потврђује епска пјесма. У ове дане требало би посебно да се сјећамо тог рефрена “да је земаљско за малена царство, а да је небеско довијека”, рекао је епископ Иларион.

Прије него је постао монах у августу 1996. године у манастиру Високи Дечани, Растко Лупуловић, сада епископ, био је филмски и позоришни глумац.

– Ми смо у цркви искључиво из љубави сведочећи своју изборну слободу, и то је нешто што имамо понудити свијету – додао је епископ.

Предавање епископа Илариона о теми “Кососвси завјет” организовао је Конзервативни клуб Брчко, у оквиру културне манифестације Видовдански дани.

– Видовдански дани протичу под покровитељством предсједника Скупштине Дистрикта и предсједника Републике Српске. Имали смо низ предавања, промоције документарних филмова, било је изузетно посјећено – навео је Мирослав Ковачевића из Конзервативног клуба Брчко.

Манифестација траје до 30 јуна, а централни дио овогодишњих Видоваданских дана је 28. јуна када ће бити служена Света литургија у свим православним храмовима на подручју дистрикта.

 

 

(rtrs.tv)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img