U Brčkom održane dvije izložbe pasa

U Brčkom su danas održane dvije izložbe pasa u gradskom parku. U okviru programa kulturne manifestacije “Proljeće u gradu” održana je Sedamnaesta državna izložba pasa svih rasa u organizaciji Kinološkog saveza Brčko distrikta.

Učešće je uzelo 170 izlagača unutar 60 rasa, a za prvoplasirane pse dodijeljene su nagrade –pehari i zahvalnice. Predsjednik Kinološkog saveza Asim Midžić zadovoljan je izložbom i odzivom izlagača.

- Reklama -

U sklope ove izložbe, održana je izložba pasa mješanaca, šesta po redu, koju je organizirao Sektor za zbrinjavanje napuštenih životinja radne jedinice “Čistoća” JP “Komunalno Brčko”. Na izložbi su učestvovati svi uredni i socijalizovani psi, mješanci ili pez pedigrea, razvrstani u tri kategorije – mali, srednji i veliki. Ravnopravni učesnici izložbe bili su i psi zbrinuti u brčanskom azilu.

Prema riječima Željke Tomić, šefa Sektora za zbrinjavanje napuštenih životinja dodijeljeno je devet nagrada, podijeljenih po kategorijama za prva tri mjesta. Sudije Kinološkog saveza ocjenjivali su socijalizaciju pasa, odnos prema drugim psima, poslušnost prema vlasniku, njegovanost psa i druge karakteristike, a najboljima su dodjeljeni također pehari i zahvalnice, te prigodni darovi.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime