spot_img
spot_img

У Брчком одржана смотра ветерана фолклора

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
У Брчком је синоћ одржана Смотра ветерана фолклора на којој је учествовало 14 културно-умјетничких друштава из Републике Српске, Србије, Хрватске и дистрикта.
Смотра је одржана у организацији Ветерана фолклорног ансамбла Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) “Просвјета”, а отворили су је домаћини “Играма из Тимочке крајине”.

Руководилац Ветерана фолклорног ансамбла брчанске “Просвјете” Далиборка Марковић рекла је новинарима да је протеклих 12 година, колико ветерани постоје, обиљежио успјешан и богат рад ансамбла, те бројни ревијални наступи на смотрама широм Српске и Србије.

“Обрадили смо више од десет кореографија српских игара из различитих крајева Републике Српске и Србије. Имамо 30 чланова, од којих су неки у фолклору још од млађих дана. Иако смо различитих година, у игри смо као једно и функционишемо као једна велика породица”, каже Марковићева.

Она је напоменула да имају добру сарадњу са локалним и културно-умјетничким друштвима из региона, те подсјетила да у Србији и на нашим просторима има више од стотину ветеранских фолклорних друштава.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img